Özgecan Anıtı, Fethiye’de açılıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde minibüs sürücüsü tarafından vahşice öldürülen ve Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan’ın ismi, Fethiye Belediyesi tarafından 2. Etap Sahil Bandı’nda yapımı devam eden anıta verilecek. 8 Mart...

Özgecan Anıtı, Fethiye’de açılıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde minibüs sürücüsü tarafından vahşice öldürülen ve Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan’ın ismi, Fethiye Belediyesi tarafından 2. Etap Sahil Bandı’nda yapımı devam eden anıta verilecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışı yapılacak Özgecan Anıtı’ndaki çalışmaları Başkan Saatcı yerinde inceledi.

Fethiye 2. Etap Sahil Bandı’nda yapımı süren çalışmaları yerinde inceleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Özgecan Anıtı’nın inşaatıyla ilgili bilgiler aldı. Özgecan anıtını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açacaklarını ifade eden Başkan Saatcı, “Fethiyeliler belki buraya ne yapılıyor diye merak içerisinde olabilirler. Buraya namusunu vermeyip canını veren Özgecan kızımız adına bir anıt yapıyoruz. Özgecan aslında bir sembol oldu. Sadece Özgecan değil bu anıtı şiddete, tacize, tecavüze uğramış tüm kadınlarımız, kardeşlerimiz, çocuklarımız anısına yapıyoruz.  Ülkemizde kadınlarımıza verilen değer belli. ‘Cennet anaların ayaklarının altındadır’ diyen bir dinimiz var. Kadınlarımıza ilk seçme ve seçilme hakkı veren bir liderimiz, Atatürk’ümüz var. Ben burada emeği geçen meclis üyesi arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve müteahhit firmaya teşekkür ediyorum. Özgecan kızımızın ailesinin ve Fethiye halkıyla katılımıyla tüm Özgecanlarımızı bu anıtta yaşatacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.