Özelleştirmeye karşı zincirli eylem

Enerji ve maden işçileri, Yatağan Termik Santrali ve santrale kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirme tarihinin açıklanması üzerine Yeniköy ve Kemerköy santralleri önünde eylem yaptı.Yatağan Termik Santrali ve bu...

Özelleştirmeye karşı zincirli eylem

Enerji ve maden işçileri, Yatağan Termik Santrali ve santrale kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirme tarihinin açıklanması üzerine Yeniköy ve Kemerköy santralleri önünde eylem yaptı.

Yatağan Termik Santrali ve bu santrale kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirilmesi için ihale süreci başlatılması üzerine Yatağan Maden İş Sendikası ve TES İş Sendikası üyesi işçiler, Yeniköy ve Kemerköy santralleri önünde eylemler gerçekleştirdi. Milas sınırları içerisinde bulunan Yeniköy ve Kemerköy santralleri önünde toplanan işçiler, özelleştirmeye karşı tepkilerini dile getirerek, özelleştirmelerin iptalini talep etti. TKİ Yeniköy Linyit İşletmeleri’nde çalışan işçilerin ve işçi ailelerinin de katılarak destek verdiği eylem sırasında kendisini Yeniköy Termik Santrali girişine zincir ve kilitlerle bağlayan TES İş Yatağan Şubesi Mali Sekreteri İsmail Demir bir açıklama yaptı. Demir açıklamasında, “Biz ne devletin kepçesi, dozeriyle yolunu kazıyoruz ne de devlet silahıyla, mermisiyle kimlik kontrolü yapıyoruz. Biz bayrağımızı indirerek değil, mücadelemizde yanımıza alarak çoluğumuzun çocuğumuzun rızkı için vatan mücadelesi için buradayız. Bizler buradan hükümete attığı yanlış adımdan dönülmesi için eylemimizi yaparken, aynı zamanda bu mücadelenin Soma karası olmayacağını ifade etmek istiyoruz. Burada bir kişinin feda edilmesi gerekirse, herkesi kurtarmak için ben kendimi feda etmeye hazırım, kendimi burada yakmaya hazırım” dedi.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği işçiler, saat 16.00’da yapılan vardiya değişimi sırasında Milas-Ören karayolunu trafiğe kapattı. Yaklaşık 500 metre uzunluğunda araç kuyruğu oluşurken, Milas Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri bölgeye sevk edildi. Yol kapama eylemi sırasında bazı sürücüler ile işçiler arasında gerginlik yaşandı.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.