Özel sporcular kupalarını aldı

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından Ortaca ve Dalaman’da düzenlenen 31 kulüpten yaklaşık 400 sporcunun katıldığı Özel Sporcular Basketbol Türkiye Şampiyonası, yapılan kupa ve madalya töreni ile sona erdi.3 Grup üzerinden...

Özel sporcular kupalarını aldı

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından Ortaca ve Dalaman’da düzenlenen 31 kulüpten yaklaşık 400 sporcunun katıldığı Özel Sporcular Basketbol Türkiye Şampiyonası, yapılan kupa ve madalya töreni ile sona erdi.

3 Grup üzerinden yapılan şampiyonada A Gurubunda Ankara Saray Rehabilitasyon Okulu birinci, Kilis Ekrem Çetin İşokulu ikinci, Dr. Hüseyin Vural Manavgat İşokulu ise üçüncü oldu. B Grubunda Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü birinciliği, Samsun Zafer İşokulu ikinciliği, Ordu Özel Sporcular Spor Kulübü üçüncülüğü kazandı. C Grubunda da İstanbul Özel Dünyalar Spor Kulübü birinciliği, Tekirdağ Belediyespor Kulübü ikinciliği, Amasya Oskan Yıldırım İşokulu üçüncülüğü elde etti. Şampiyonanın “en centilmen sporcusu” ödülü Muhammet Cankalay'a, “destek ödülü” de Aleyna Boğa isimli sporcunun babaannesi Emine Boğa'ya verildi.

Özel Sporcular Basketbol Türkiye şampiyonasında Türkiye genelinden 31 ilden 31 takımdan oluşan özel sporcular mücadele etti. Şampiyonaya İzmir, Diyarbakır, Çankırı, Balıkesir, Ankara, Tekirdağ, İstanbul, Elazığ, Edirne, Kocaeli, Denizli, Maraş, Giresun, Yalova, Kayseri, Muğla, Çanakkale, Mersin, Sinop, Samsun, Malatya, Yalova, Bursa, Ordu ve Erzincan’dan katılan 315 özel sporcu ve beraberinde 65 antrenör katıldı.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tomris Miser, Dalaman Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kapanış töreninde yaptığı konuşmada, özel sporcuların mücadele ettiği şampiyonaya 31 takımın katıldığını bildirdi.

Müsabakaların Dalaman ve Ortaca'da yapıldığını, vatandaşların müsabakalara ilgi gösterdiğini belirten Tomris Miser; “Amacımız illerde faaliyet gösteren kulüplerin sporcularının centilmenlik içinde yarışmaları ve kendilerini ifade etmeleri. Bu çocuklarımızın bir şeyler başardıklarını görünce kendilerine olan güvenleri artıyor” dedi.

Törende konuşmaların ardından şampiyonada dereceye giren kulüp ve sporculara madalya ve kupaları verildi.

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.