Özel Öğrencilerin deniz keyfi

M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri hafta sonunu denize girerek geçirdi. Deniz kenarında keyifli bir tatil yapan özel öğrenciler gönüllerince eğlendi.M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi,...

Özel Öğrencilerin deniz keyfi

M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri hafta sonunu denize girerek geçirdi. Deniz kenarında keyifli bir tatil yapan özel öğrenciler gönüllerince eğlendi.

M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, bünyesindeki özel öğrencilere yardımseverler sponsorluğunda çeşitli etkinlikler düzenliyor. Merkezde kalan zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler, bir yardımsever sayesinde deniz keyfi yaşadılar. Geçtiğimiz hafta sonu Güvercinlik’e giderek oradaki bir koyda piknik yapan özel öğrenciler, gün boyu denize girerek vakit geçirdiler.

Bu tür etkinliklerin öğrencilerin bedenen ve ruhen sağlıklarını olumlu yönde etkilediğini belirten M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Metin Kaya; “Bizlere emanet edilen yavrularımızın ruh ve beden sağlığı için düzenli olarak etkinlik planlamaya çalışıyoruz. Bu etkinliklerde onlarla vakit geçirerek, onların sosyalleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Piknik, gezi türünde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde gördük ki öğrencilerimiz bu tür organizasyonlarla daha huzurlu ve daha mutlu oluyor. Onlardaki bu olumlu gelişme kendi aralarındaki iletişime, bakıcılarıyla aralarındaki iletişime de fayda sağlıyor” diye konuştu.

Zihinsel ve bedensel engelli kişileri toplumdan soyutlamayan tam tersine onları topluma katmaya yardımcı olan yardımseverlere teşekkür eden Kaya; “Milas’ta bu konuda bir yardımlaşma örneği var. Yerel yöneticilerimiz, daire amirlerimiz de bizlere destekçi oluyor. Onlara öğrencilerimiz ve tüm çocuklarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.