Özel öğrencilerden organik tarım

Ortaca’da özel bireyler, eğitim gördükleri okulda oluşturdukları uygulama bahçesinde organik tarım yapıyor. Öğrenciler, bahçeden elde ettikleri ürünleri tüketerek sağlıklı besleniyor.Ortaca ilçesindeki, Özel Eğitim Uygulama...

Özel öğrencilerden organik tarım

Ortaca’da özel bireyler, eğitim gördükleri okulda oluşturdukları uygulama bahçesinde organik tarım yapıyor. Öğrenciler, bahçeden elde ettikleri ürünleri tüketerek sağlıklı besleniyor.

Ortaca ilçesindeki, Özel Eğitim Uygulama Merkezinde, eğitim gören öğrenciler okul bahçesinde organik tarım yapıyor. Güzelyurt Mahallesindeki orta ve ağır zihinsel engelli bireylerin eğitim gördüğü, Ortaca Özel Eğitim Uygulama Merkezinin 40 öğrencisi, öğretmenleri ile birlikte okulda oluşturdukları uygulama bahçesinde, organik ürünler yetiştiriyor.

Özel öğrencilere hizmet veren bir devlet okulu olduklarını aktaran okul müdürü Dilek Tatar, amaçlarının öğrencilerin üretime katkı sunması ve toprakla uğraşmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Uygulama Bahçesinde; Patates, domates, patlıcan, biber, fasulye, salatalık, çilek, kavun, karpuz gibi çeşitli ürünler yetiştirdiklerini kaydeden Tatar, elde ettikleri organik ürünleri okulda tükettiklerini ifade etti.

Öğrencilerin bahçede çalışmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu dile getiren okul müdürü Tatar, “Her birinin ayrı ayrı yeteneği var. Gruplar halinde çalışarak, çapa, dikme, sulama ve toplama yapıyorlar. Bahçede bütün çocukların emeği var” diye konuştu.

Tatar, uygulama bahçesinin öğrencilerin kendine güveni ve sosyalleşmesi açısından çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Uygulama bahçesini hazırlayan özel eğitim öğretmeni Emre Gültekin ise bölgede tarım ve seracılığın yaygın olması nedeni ile öğrencilerin bahçede yetkinlik kazanmasını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Down Sendromlu Mehmet Can Şahin de, bahçeden elde ettikleri ürünlerin tadının çok lezzetli olduğunu söyledi.(İHA)

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.