“ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARI TEDİRGİN”

BBP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Akın, yeril seçimler sonrası İl Özel İdaresi’nin kapanacak olmasını hatırlatarak, kurum personelinin durumunun belirsizliği yüzünden tedirginlik yaşadığını söyledi.BBP...

“ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARI TEDİRGİN”

BBP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Akın, yeril seçimler sonrası İl Özel İdaresi’nin kapanacak olmasını hatırlatarak, kurum personelinin durumunun belirsizliği yüzünden tedirginlik yaşadığını söyledi.

BBP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Harun Akın, kapanacak olan İl Özel İdaresi’nin personelinin çalışma koşullarına dikkat çekti. Kurumun kapanmasından sonra personelin ne şekilde değerlendirileceği konusundaki belirsizliğin personeli tedirgin ettiğini ileri süren Akın; “ Büyükşehir yasasını çıkaran iktidara,adaylarına ve seçimi kazanmış havası yaratanlara sormak istiyorum ve söylüyorum Muğla’yı sahipsiz,Muğla’yı kimsesiz sanmayın Muğla’yı kişisel egolarınızla yönetmeye kalkmayın.Muğla il özel idaresi bünyesinde mevsimlik işçi statüsünde ve şirket uhdesinde (temizlik,güvenlik görevlisi) çalışan arkadaşlarımızın herkesinde malum olduğu üzere ay sonu itibariyle sözleşmeleri sona ermektedir.

Ancak görüyoruz ki bu arkadaşlarımızı ne düşünen nede soran var,bu nasıl bir anlayıştır,yıllarca her ne kadar şirket personeli olarak görev yapsalar da bu arkadaşlarımız birer kamu hizmeti sunmuş olmuyorlar mı? Neden birileri bu arkadaşlarımızın özel idarenin kapanacak olması nedeniyle nerede ve nasıl istihdam edilecekleri konusunda bir açıklamada bulunmuyorlar,insanlar tedirgin bir şekilde ne olacağız kaygısı ile baş başa bırakılıyor.Bu arkadaşlarımız,kardeşlerimiz  bu ülkenin,bu vatanın,bu ilin insanı değiller mi? Yarın ne diyecekseniz öküz öldü ortaklık bitti başınızın çaresine bakın mı Diyeceksiniz? Anlayabilmiş değilim,ben buradan tüm yetkililere sesleniyorum bu kardeşlerimizin istihdamı noktasında ve personel istihdamında öncelik tanınması için bir an önce adım atın,yazıktır,günahtır,hepside bu vatanın evlatlarıdır ve yıllarca belki evlerinde eşlerine,çocuklarına yapmadıkları hizmetleri sizlere yapmışlardır,buna inancım sonsuzdur.Ben bu işin takipçisi olacağım,Muğlalı hemşehrilerimin teveccüh gösterip bizleri bu göreve getirmesi halinde ise merak etmesinler bu kardeşlerimize öncelik tanıyacağım, hali hazırda Belediye bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın hiçbir şekilde ekmeği ile oynamayacağım.”dedi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.