Özden, Arakan’dan döndü

Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden ve AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Myanmar Arakan bölgesi ve Bangladeş’e yapmış oldukları iki haftalık programlarını...

Özden, Arakan’dan döndü

Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden ve AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Myanmar Arakan bölgesi ve Bangladeş’e yapmış oldukları iki haftalık programlarını tamamlayıp yurda döndü.

AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden yapmış oldukları iki haftalık ziyaretler hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özden, “Bu ziyaretimizin amacı Myanmar Arakan Bölgesindeki yaşanan zulme ve katliama Türkiye olarak sessiz kalmadığımızı ve burada yaşayan Müslüman kardeşlerimizin yanlarında olduğumuz mesajını vermektir. Bu konuda da başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Bu ziyaretimde bizlerle beraber Asyalı Siyasi Partiler Konferansı Örgütüne üye 15 ülkeden 32 kişilik heyette bizlerle beraberdi. Myanmar da demokratikleşmenin Müslümanlar dâhil herkesi kapsaması gerektiği konusunda, Müslümanların yaşadıkları zorluklarla ilgili olarak, Hükümetle ve muhalefet Partisi lideri Nobel Barış Ödüllü Son Suu Kyi ile görüştük. Ayrıca Myanmar Büyükelçimiz Murat Yavuz Ateş’i ziyaret ettik’’ dedi.

Türkiye olarak her zaman yardıma muhtaç insanların yanında olduklarına dikkat çeken AK Parti Muğla Milletvekili Özden, “Arakandaki ve Bangladeş teki kamplarda ve bölgelerde Türk Kızılay’ı, İHH yardı Vakfı, Diyanet Vakfı ve TİKA şu anda aktif olarak faaliyet göstermektedir. Ayrıca Bangladeş teki Kutupalong ve Leda kamplarındaki Müslümanlara Türk Kızılay’ının göndermiş olduğu yardım paketlerini ve çadırları dağıtma imkânı da bulduk. Türk Halkı yapı olarak zulmün karşısında duyarsız kalamaz. Halkımızın bu yardıma muhtaç katledilen ve zulüm gören Arakan Müslümanlarına karşı duyarlılığını ve ilgisini arttırmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.