Özden, APA’DA Türkiye’yi ve Muğla’yı temsil edecek

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Başkan Yardımcılığı ve Politik İşlerden Sorumlu Komisyon Başkanlığına seçildi.AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden,...

Özden, APA’DA Türkiye’yi ve Muğla’yı temsil edecek

AK Parti 

Muğla

 Milletvekili 

Yüksel Özden

, Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Başkan Yardımcılığı ve Politik İşlerden Sorumlu Komisyon Başkanlığına seçildi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, 8-11 Aralık tarihlerindeki Asya Parlamenterler Asamblesi'nin 30 ülkeden yaklaşık 250 delegenin katılımı ile Pakistan'ın başkenti İslamabad'da gerçekleşen toplantıda APA Başkan Yardımcılığına ve Politik İşlerden Sorumlu Komisyon Başkanlığına seçildi.  İslamabad’da gerçekleşen toplantıya APA Türk Grubu Başkanı olarak katılan Özden, beraberinde Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ve Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık’ta katıldı.

Toplantının açılış konuşmaları sonrasında büro ve yürütme komitesi seçiminde Özden, APA Başkan Yardımcılığına ve Politik İşlerden Sorumlu Komisyon Başkanlığına seçildi. APA Başkan Yardımcılığına ve Politik İşlerden Sorumlu Komisyon Başkanlığına seçilerek önemli bir görev üstlendiğini belirten Özden, “Gelecekte APA'nın Asya Parlamentosu olarak varlık kazanabilmesi için ciddi çalışmalar gerekiyor. Bugünkü haliyle APA'nın daha verimli çalışabilmesi için stratejik çalışmalara ihtiyaç var" dedi.

Sivil toplum kuruluşları ve düşünce kuruluşlarının Asya'nın ortak ve ülke bazlı ekonomik, toplumsal ve siyasi konuları üzerinde çalışmasının Asya'da bölgesel sorunlara yönelik çalışmalara zemin olacağına işaret eden Özden, şunları kaydetti:

"Lisans düzeyinde öğrenci değişimi ve artan sayıda doktora ve doktora sonrası çalışmalar ileride oluşması hedeflenen Asya Parlamentosu'nun oluşumu için kapasite yaratacak. Bu tür oluşumlar Asya ülkelerinin kendi sorunlarını konuşma ve çözüm üretme konusunda özgüvenini geliştirecek ve Türkiye Asya Platformlarında gittikçe daha aktif olmaya başlayacak."

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.