ÖZBİLİM'DEN KAPATILMAYA TEPKİ

Dershanelerin kapatılması hakkında Özbilim Dershanesi Müdürü Çağdaş Gerçekli yaptığı açıklamada;  “Türkiye genelindeki dershanelerde 120 bine yakın çalışanın çok büyük zararlar göreceğini” söyledi.Dershane...

ÖZBİLİM'DEN  KAPATILMAYA TEPKİ

Dershanelerin kapatılması hakkında Özbilim Dershanesi Müdürü Çağdaş Gerçekli yaptığı açıklamada;  “Türkiye genelindeki dershanelerde 120 bine yakın çalışanın çok büyük zararlar göreceğini” söyledi.

Dershane öğretmenlerinin de katıldığı açıklamada Özbilim Dershanesi Müdürü Çağdaş Gerçekli; Sorun yaşayan öğrencilerimizin, velilerimizin, dershane öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın vebali bu kurumu kapatanlarda olacaktır” dedi.

Çağdaş;” Dershaneler ihtiyaçtan doğan ve bugün ülkemize ciddi bir vergi üreten kurumlardır. Dershaneler fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmış hiçbir öğrenci ailesinin işine, maddi duruma bakmaksızın aynı sınıf ortamında öğrencilere eğitim öğretim sunmaktadır. Dershaneler başarılı fakat imkanları olmayan öğrencilerimizi kurumlarımızdan ücretsiz yararlandırarak onları Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşmelerinde yardımcı olmaktadır. Her yıl Sosyal Hizmetler ve Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla belirlenen, ihtiyaçlı öğrencilere, şehit ve gazi çocuklarına, engellilere, anne ve babasını kaybedenlere, sporculara, sanatsal yeteneği olanlara, okul birincilerine ders alma imkanı sağlamaktadır. Dershaneler ortaokul ve lise seviyesinde kamuoyunda yansıtıldığı üzere “yarış atı gibi öğrenci yetiştiriyoruz” mantığıyla değil öğrencilerimize çok farklı alanlarda rehberlikler yapıyor, paneller düzenliyor, seminerler veriyoruz. Eğer dershaneler kapatılırsa şu unutulmamalıdır ki, bu işler gayri resmi bir şekilde yürütülmeye başlar her ev veya her ofis özel ders bürolarına dönüşür. Parası olan çocuğuna özel ders aldırarak daha iyi imkanlar sağlar, böylece parası olan okur, parası olmayan zor. Öğretim yılları itibariyle 30 yıldır Muğla’da hizmet veren Özbilim Dershanesi, Muğla’da hemen hemen her evde bir Özbilimli olan bir kurumdur. Bu kurum bu güne kadar araştırma yapılsa acaba Muğla öğrencileri için yararlı işler yapmış mıdır? Yoksa kapatılmaya hak eden bir kurum mudur? Bunu tüm öğrenci ve velilerimizin takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Özbilim Dershanesi öğretmenlerinden Serbay Çimen ise ; Bundan dört yıl önce dershanede çalışmaya başladım. Öğretmenliğe ilk dershanede başladım. Gerçekten dershanenin eğitimde çok köklü olduğuna inanıyorum. Kendi açımdan baktığımda, evlendim, yuvamı kurdum. Çok zor şartlar altında çalışarak bir ev sahibi olmaya çalıştık ama bu evi alırken kredi çekmek zorunda kaldık. Bu krediyi nasıl ödeyeceğimizi düşünemiyorum bile. 10 yıllık bir borcum var. Zaten aldığımız ücretler çok iyi değil. Bunları ödeyebilmek için acaba devletin bu konuda bize nasıl bir katkısı olacak çok merak ediyorum “ dedi.

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.