Özata’dan tepki

Türkiye Kamu-Sen Muğla Temsilcisi Mürsel Özata beden eğitimi derslerinin meslek liselerinden kaldırılmasına tepki gösterdi.Türkiye Kamu-Sen İl binasında düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ismini...

Özata’dan tepki

Türkiye Kamu-Sen Muğla Temsilcisi Mürsel Özata beden eğitimi derslerinin meslek liselerinden kaldırılmasına tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen İl binasında düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ismini değiştirip Enternasyonal Eğitim Bakanlığı yapılmasını talep eden Türkiye Kamu-Sen Muğla Temsilcisi Mürsel Özata, “Bilindiği üzere, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 28.01.2014 tarih ve 390264 sayılı “ Haftalık Ders Çizelgelerinde Yapılan Düzenlemeler” konulu yazısına göre mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarından 2014-2015 eğitim öğretim yılında 9. Ve 10. Sınıflardan başlayarak Meslek, Anadolu Meslek, Teknik ve Anadolu Teknik Liselerinin haftalık ders çizelgelerinde değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliğe göre belirtilen okul türlerinin 10 uncu sınıflarına 6 saat Matematik, 2 saat Fizik, 2 saat Kimya ve 3 saat Biyoloji dersleri eklenmiş, Beden Eğitimi dersleri ise kaldırılmıştır. MEB tarafından milli eğitimin temel amacına ters düşülerek hazırlanan bu düzenlemede, Beden Eğitimi dersinin öğrencilerin fiziksel, sosyal ve zihinsel özelliklerini geliştirmelerindeki önemli rolü göz ardı edilmiş, öğrencilerin yaratıcılık ve yeteneklerinin farkına varmasına ve geliştirmesine imkân sağlanmasının önü kapatılmıştır. Ayrıca çok sayıda öğretmenimiz de bu düzenlemeden dolayı norm fazlası olacağı için mağdur olacaklardır” dedi.

Siyasi irade harakiri yaparak TBMM’ye MEB Yasa Tasarısını sunduğuna dikkat çeken Özata “Tasarı Cumhuriyet tarihinin en büyük tasfiye operasyonudur. Bu konu ile ilgili Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak 18.02.2014 Salı günü saat 12.30’da Muğla’da bir eylem yapacağız. Eğer tasarı geri çekilmezse de Ankara’da büyük bir miting gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.