ÖZATA: “MUĞLA ŞUBEMİZ, GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ YİNE YETKİLİ SENDİKA OLMUŞTUR”

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, Mayıs 2022 mutabakatlarına göre Muğla’da yetkili sendika olmalarına dair açıklama yaparak konu hakkında bilgilendirme yaptı. Başkan Özata, “Muğla İlinde yetkili sendika...

ÖZATA: “MUĞLA ŞUBEMİZ, GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ YİNE YETKİLİ SENDİKA OLMUŞTUR”

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, Mayıs 2022 mutabakatlarına göre Muğla’da yetkili sendika olmalarına dair açıklama yaparak konu hakkında bilgilendirme yaptı. Başkan Özata, “Muğla İlinde yetkili sendika olma sorumluluğumuzun şuurundayız. Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi, sayıca en yakın sendikaya 643 üye fark sağlayarak Muğla’da hak sendikacılığının bayrağını şerefle dalgalandırmaya devam edecektir” dedi.

SİNEM KARAKAYA

Mayıs 2022 mutabakatlarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 3 bin 690, üniversite 591 olmak üzere toplam 4 bin 281 üyesiyle Muğla’da yetkili sendika Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı oldu. Şube Başkanı Mürsel Özata, konuyla ilgili açıklama yaparak basın mensuplarına bilgilendirme yaptı.

Özata, “Türkiye sevdasını emek ve ekmek mücadelemizin önüne koyarak, kurulduğu günden beri ilkelerinden taviz vermeden, siyaset, sendika, mezhep, meşrep ayrımı yapmaksızın bölücü olmayan tüm kamu çalışanlarına kucak açan, sadece niceliğe odaklanmadan dost biriktirmeyi gönül kazanmayı kendisine şiar edinen her dönemde olduğu gibi yine bu dönemde de sağlıklı bir şekilde üye sayısını arttıran, bu dönem 620 yeni üye kaydı yaparak net 318 artış sağlanmıştır.  Muğla şubemiz Mayıs-2022 mutabakatlarına göre MEB 3690, Üniversite 591 olmak üzere toplam 4281 üyesiyle Muğla ilinde geçen yıl olduğu gibi yine yetkili sendika olmuştur” dedi.

“İNSANLARIN NEFSANÎ ARZULARININ HAKİKATLERİ ÖLDÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Mürsel Özata, “Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi, kamu hayatında yetki mücadelesi verdiğimiz sayıca en yakın sendikaya 643 üye fark sağlayarak Muğla’da hak sendikacılığının bayrağını şerefle dalgalandırmaya devam edecektir. Anlık, geçici dünyevi hırsların, mefkûrelerimizi çiğneyip geçmesine müsaade etmeyeceğiz. Heva ve heveslere kapılıp aklı ve mantığı devre dışı bırakmayacağız. İnsanların nefsanî arzularının hakikatleri öldürmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“YETKİLİ SENDİKA OLMA SORUMLULUĞUMUZUN ŞUURUNDAYIZ”

Rızasını almadan hiçbir kamu çalışanını üye yapmadıklarını vurgulayan Özata, “Muğla İlinde yetkili sendika olma sorumluluğumuzun şuurundayız. Buradan kamuoyuyla paylaşmak isterim ki; Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi olarak, Kamuda ehliyet, liyakat, adalet ve sadece devlete sadakate dayanan bir hak sistemin tesisi için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız. Hiçbir kamu çalışanına sendikasına, dünya görüşüne, etnisitesine, mezhebine, meşrebine bakılarak negatif veya pozitif ayrımcılık yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Anlık üye kazanma uğruna tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik vermeyeceğiz, bireysel çıkarlar vaat ederek üye yapmadık, yapmayacağız, insanların umutlarından, acziyetlerinden üye devşirmedik, devşirmeyeceğiz. Hiçbir kamu çalışanını tehdit, korku, şantaj ve baskıyla üye yapmadık, yapmayacağız. Demokrasinin en iyi yöntemi ikna etme dışında kendimizi ifade etme dışında hiçbir metod kullanmadık, kullanmayacağız. Gönlünü kazanmadan, rızasını almadan hiçbir kamu çalışanını üye yapmadık, yapmayacağız” diye konuştu.

“İCRA MAKAMI YERİNE KENDİMİZİ KOYMADIK, KOYMAYACAĞIZ”

Özata, “Sendikaların icra makamı değil, danışma, istişare ve baskı grubu olması gerektiği bilinciyle bürokratik ve siyasi iradenin gölgesinde, omuzu üzerinden atış yaparak icra makamı yerine kendimizi koymadık, koymayacağız. Kamu alanında en alttan en üste bürokratik yapının sendikal mücadelede taraf olarak, orantısız güç kullanarak sendikal rekabete haksız müdahalesine izin vermeyeceğiz. Sendikal mücadeleyi düşmanlığa değil sadece sendikacılar arasında sağlıklı bir rekabete dönüştüreceğiz” dedi.

“FAYDALI İŞLERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Müsel Özata, açıklamasına son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milletinin ve devletinin bölünmez bütünlüğü, Cumhuriyet rejimi, Atatürkçülük, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkma konularından ödün vermeden, farklı fikirlere saygı duyarak ve sağlıklı bir iletişimle kamu çalışma hayatında arzu edilen iş barışını sağlamaya çalışacağız. Türk Milli Eğitim sisteminde kamu ve şahıs yararı gözetilerek yapılacak her türlü güzel işlere ve projelere destek olacağız. Aynı minvalde, dayatma yapılmadan gönüllülük esasına göre İlimizde de eğitim öğretim adına yapılacak faydalı işlere destek olmaya devam edeceğiz. Kamu çalışanlarının problemlerinin çözümü için başta siyasi iradeye ve diğer siyasi partilerle güdümlü değil eş güdümlü bir şekilde sağlıklı bir diyalogu tesis ettik, etmeye devam edeceğiz. Ortak haklarımız için diğer sendikalarda sadece asgari değil azami müştereklerde beraber hareket edeceğiz.”

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.