Özata, hükümeti eyleme çağırdı

Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata, IŞİD’in Telafer’de  yaptığı Türkmen katliamına sessiz kalanları kınadıklarını söyledi. Özata; “Yolsuzluk operasyonunu sonlandırmak için ‘ölümü göze aldık’...

Özata, hükümeti eyleme çağırdı

Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata, IŞİD’in Telafer’de  yaptığı Türkmen katliamına sessiz kalanları kınadıklarını söyledi. Özata; “Yolsuzluk operasyonunu sonlandırmak için ‘ölümü göze aldık’ diyerek kefen giyip miting yapanları, bir kerecik olsun bir Türk için de eylem yapmaya davet ediyoruz” dedi.

IŞID’in Telafer’de 60 Türkmeni katlemesiyle ilgili bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata, Türkmenleri sözde stratejik derinliğin girdaplarına teslim eden anlayışı protesto ettiklerini belirterek katliama sessiz kalanları kınadı.

Türk milleti olarak kara günler yaşadıklarını ifade eden Özata; Dünyanın dört bir yanında Türklere soykırım uygulanıyor. Ama hükümetin kılı kıpırdamıyor. Milletimizin büyük çoğunluğu olayların farkında bile değil; günü kurtarma telaşına düşmüş durumda. Stratejik derinlik söylemi, Türk milletini yutan dipsiz bir kuyuya dönüştü. Musul’da Türk Konsolosluğu, tek bir mermi dahi sıkılmadan teröristlere teslim edildi. Binlerce yıllık Türk kenti Telafer’de insanlık dışı bir dram yaşanıyor.  Ama bir tek yetkili çıkıp, Türkmen soydaşlarımızla ilgili bir açıklama yapamıyor” diye konuştu.

Birilerinin efeliği ancak ellerinde Türk bayraklarıyla hak arayan vatandaşlara, memurlara söktüğünü belirten Özata: “Ülkenin Batısında Ali kıran, baş kesenler, Sivas’ın doğusunda, sınırlarımızın dışında, süt dökmüş kediye dönüyor. İşte bu yüzden yıllardır yurt dışında yaşayan soydaşlarımız büyük bir ihmalin ve dışlanmışlığın kurbanı olmaktadır”dedi.

“Türk adını silmeye çalışıyorlar”

Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu gibi Türkmen nüfusunun yoğun olarak yaşadığı kentlerde peş peşe yaşanan olaylara dikkat çeken Özata; “Terör örgütü bölgede kendine bir yer edinmiş ve Türk adını silmeye çalışmaktadır. Ne yazık ki, bölgedeki kardeşlerimiz tam bir ateş çemberinin ortasında bırakılmıştır. Tüm bunların karşısında Türkiye Cumhuriyetini yöneten siyasi irade ise kınama mesajları ile yetinmekte, olan biteni sineye çekmektedir. Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne Hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez. Ne acıdır ki, ülkemizi yönetenler bölgeyi kan gölüne çeviren, toplu katliamlar yapan terör örgütü IŞİD’i hala “Terörist” olarak değil “IŞİD UNSURLARI” olarak tanımlamaktadırlar. Bugün bayrağımız yerlere indirilmiş, konsolosluk topraklarımız işgal edilmiş, vatandaşlarımız, askerlerimiz, memurlarımız esir alınmış, soydaşlarımız ise sürgün yollarına düşürülmüştür” diye konuştu.

Acı her geçen gün artarak devam etmekte olduğunu ve bölge adım adım felakete sürüklenmekte olduğunu söyleyen Özata; “Yolsuzluk operasyonunu sonlandırmak için “ölümü göze aldık” diyerek, kefen giyip miting yapanları, bir kerecik olsun bir Türk için de eylem yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.