Özata: Hesabını soracağız

Yönetici değerlendirme puanlarında yaşanan adaletsizlik iddiasıyla bir açıklama yapan Türk Eğİtim-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata; “Türk Eğitim Sen olarak soykırıma ve Cumhuriyet tarihini en büyük tasfiye hareketine...

Özata: Hesabını soracağız

Yönetici değerlendirme puanlarında yaşanan adaletsizlik iddiasıyla bir açıklama yapan Türk Eğİtim-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata; “Türk Eğitim Sen olarak soykırıma ve Cumhuriyet tarihini en büyük tasfiye hareketine maruz kalmış tüm okul yöneticilerinin haklarını gasp ettirmeyeceğiz, haksızlık yapanlara, usulsüz uygulamalarla insanların hayatını cehenneme çevirenlere bunun hesabını en ağır şekilde soracağız” dedi.

Özata açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olduğunu daha önce yaptığımız basın açıklamaları ile kamuoyu ile paylaşmıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuz 21 Ağustos2014 Perşembe günü müdürlük değerlendirme puanlarının açıklanması ile bir kez daha ortaya çıktı. Yönetici puan değerlendirmeleri sonucu özellikle Fethiye, Dalaman, Yatağan, Marmaris ilçeleri başta olmak üzere Muğla’nın tüm ilçelerinde iktidarın ön bahçesi olan sendikanın üyesi olmayan yöneticilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince negatif ayrımcılık yapılmıştır. İlçe Milli Eğitim yöneticileri değerlendirecekleri okul ve kurum müdürlerini sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmeleri için öncelikle onlarla beraber çalışması onların performansının yakından görmesi gerekir. Oysaki bu değerlendirmeyi yapan yöneticilerin hemen hemen hepsi ya rotasyonla ya da ilk atamayla göreve gelmişlerdir.Mahkeme kararı ile iptal edilen mülakat puanlarına göre atanmış şube müdürlerinin daha kendi durumlarının ne kadar hukuki olduğu tartışılırken verecekleri puanların ne derece hukuki olduğu zaten ayrı bir tartışma konusudur.Yine Yatağan ve Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde sadece bir yönetici iki veya üç kişinin yerine puan vermiştir. Seydikemer’de atanan şube müdürü değil de normu dahi bulunmayan görevlendirme şube müdürü değerlendirme puanı vermekle yetkilendirilmiştir. Birçok ilçede değerlendirme puanı veren şube ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri değerlendirdikleri okul ve kurum müdürlerini bırakın değerlendirme yapacak kadar tanımayı fiziki olarak yüzünü dahi görmemişlerdir.

Değerlendirme formunda yöneticilerin tutum ve davranışlarını ölçmeye yönelik sorulara verilen cevapların mutlak surette bir gerekçesinin olması gerekmektedir. Elinde herhangi bir somut bilgi ve belge olmadan gerekçesiz bir şekilde puan verilmesi hukuka aykırı olacağı muhakkaktır. Yeterli görülmeyerek görevlendirilmesi yapılmayacak 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış, birçok okul müdürünün başarılı çalışmaları göz ardı edilmiştir.

Tüm okul yöneticilerimiz bilmelidir ki; gerekçesi olmadan verilen her puan hukuka aykırıdır. Görev süresi uzatılmayan tüm okul müdürleri bu işlemin tebliği veya öğrenilmesi ile birlikte dava açma süresi olan 60 gün içinde iptal davası açacaklardır. İptal davası açma süresi içerisinde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde değerlendirme formunun isteyeceklerdir. Herkes emin olmalıdır ki; Türk Eğitim-Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan başta Fethiye, Dalaman, Yatağan olmak üzere aleni haksızlık yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Türkiye Cumhuriyeti gelenekleri olan bir devlettir. Bir kabile devleti, bir muz cumhuriyeti değildir.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.