ÖZATA; “BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL”

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata ve Muğla’daki dershane temsilcileri bir araya gelerek “dershanelerin kapatılması” konusuyla ilgili ortak bir basın açıklaması yaptılar. Özata, uygulamaları eleştirirken,...

ÖZATA; “BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL”

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata ve Muğla’daki dershane temsilcileri bir araya gelerek “dershanelerin kapatılması” konusuyla ilgili ortak bir basın açıklaması yaptılar. Özata, uygulamaları eleştirirken, “ Burası muz cumhuriyeti değil” dedi.

Öğrenciler ve öğretmenler heba edilecek

Türk Eğitim Sen Muğla Şubesi Başkanı Mürsel Özata, dersanelerin kapatılmasını eleştirdi. Sendika binasında yapılan açıklamaya Muğla’daki dersanelerin yöneticileri de katıldı. Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata sendika binasında yaptığı açıklamada; “Anlaşıldığı üzere, Bakanlığın dershaneleri kapatmak için yaptığı çalışma, nedense kamuoyunun gözünden kaçırılarak, şeffaf olmayan bir şekilde ve kapalı kapılar ardında yürütülmektedir. Artık kamuoyunca malum olan sürtüşmenin bir tezahürü olarak gördüğümüz dershanelerin kapatılması tartışmaları, ne yazık ki, hem öğrencilerimizin hem de bu dershanelerde görev yapan öğretmenlerimizin heba edilmesi ile sonuçlanacaktır. Şayet ortada Hükümetin bir hesaplaşması varsa, bunu dershaneler üzerinden gerçekleştirme girişimleri bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza büyük zarar verecektir. Bu çok zavallı bir davranıştır. Ülkeyi yönetenler ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bilmelidir ki; burası muz cumhuriyeti değildir, bu ülkede orman kanunları geçmez. Amaç MEB’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değil, AKP’nin öğretmenlerini hâkim kılmak ise, AKP’nin ideolojilerini çocuklarımızın beynine nakşeden öğretmenler ise bu asla gerçekleşmeyecektir.” Dedi.

Hükümete ve Bakana çağrı

Hükümete ve Milli Eğitim Bakanına çağrıda bulanan Özata; “Öğretmenler sizin oyuncağınız değildir. Herkes bilmelidir ki; gerek dershane öğretmenleri gerekse diğer öğretmen atamalarında yazılı sınav dışında hiçbir uygulamayı kabul etmiyoruz. Başta Hükümet olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’e çağrımız, bu tür bir maceradan uzak durmalarıdır. Torpille okul müdürü, şube müdürü atamanız size yetmedi de, şimdi de öğretmenleri mi torpille atayacaksınız? Milletimizin bu ahlaksızlığa, göz yumacağını, sessiz kalacağını hiç kimse düşünmemelidir. Öğretmenlerimizin mülakatla kirletilmesine asla göz yummayacağız. Şayet sözlü sınav getirilirse, Türkiye’nin her noktasında çok büyük eylemler yaparız; Hükümetin bu anlayışını milletimizin her ferdine anlatırız. Böyle bir uygulama, alçaklıkla eş değer bir uygulama olacaktır. Şu da bilinmelidir ki; Siyasi ihtirasla değil ilmi, pedagojik gerekçelerle dershane konusu tartışılmalıdır. Eğitim-öğretim problemleri siyasi değerlendirmelerle değil, bilimsel kriterlerle yapılmalıdır. Dershaneler ister kabul edin ister etmeyin aileler tarafından daha fazla anlam yüklenen, kısa zamanda çok soru çözme, test tekniği kazandıran aynı zamanda öğrenci takip sistemi ve kariyer planlama rolü üstlenen kurumlar olarak görülmektedirler. Hatta bazı okullarda rehber hizmeti yokken dershanelerde bu hizmet zorunlu olarak verilmektedir. ” diye konuştu.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.