ÖZALP APARTMANI İÇİN TEHLİKE ÇANLARI

Muğla’nın Menteşe ilçesi Recai Güreli Caddesi’nde bulunan Özalp Apartmanı, deprem testini geçememesine rağmen yıkım işleminin geciktirildiği iddia edildi. Mülk sahipleri işlemin yapılamamasından şikâyet ederken, çevre...

ÖZALP APARTMANI İÇİN TEHLİKE ÇANLARI

Muğla’nın Menteşe ilçesi Recai Güreli Caddesi’nde bulunan Özalp Apartmanı, deprem testini geçememesine rağmen yıkım işleminin geciktirildiği iddia edildi. Mülk sahipleri işlemin yapılamamasından şikâyet ederken, çevre sakinleri ise birçok şehirde olduğu gibi deprem riski taşıyan binaların hemen yıkılması ve temizlenmesi gerektiğini söylüyor.

Mustafa Yıldırım

Muğla’nın Menteşe ilçesi Recai Güreli Caddesi’nde bulunan Özalp Apartmanı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı verilmesine rağmen mülk sahipleri ve belediye arasında yaşanan anlaşmazlık yüzünden yıkım gerçekleştirilemiyor.

Mülk sahipleri işlemin yapılamamasından şikâyet ederken, çevre sakinleri ise birçok şehirde olduğu gibi deprem riski taşıyan binaların hemen yıkılması ve temizlenmesi gerektiğini söylüyor.

Bazı apartman sakinleri apartmanın yıkılması taraftarı olurken bazı kişiler ise mülk sahipleri ve Büyükşehir Belediyesi arasında yüzde yirmi geri çekme payından dolayı çıkan anlaşmazlıklar sebebi ile bina yıkımının geciktiğini söyledi.

Bina için çözüm yolu istediklerini belirten bina sakinleri, Özalp Apartmanındaki gecikmenin ve anlaşmazlıkların bir son bulmasını talep ettiler.

Vatandaşlar, Recai Güreli Caddesinde deprem riskini taşıyan Özalp binasının bir an önce anlaşmazlıkların çözüme kavuşturularak, olası bir depremde can kaybını önlenmesi için yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin riskli bina için daha fazla gecikmemelerini söyleyen bina sakinleri, “Olası bir depremde göçük altında kaldığımızda mı çözüm bulacaklar” diyerek tepki gösterdiler.

Yıkım için hazır olduklarını söyleyen mülk sahipleri, “Depremde riskli olan bina çevreyi de tehdit ediyor. Binanın altında bulunan esnaflar dükkânları boşalttı. Binada oturan vatandaşların çoğu da taşındı. Deprem riski büyük olan bu binanın olası bir depremde yıkıldığı zaman büyük zarar yol açar. Bu bina çürük. İzmir depreminden sonra süreci hızlandırmamız gerekirken belediye ile olan anlaşmazlık yüzünden süreç uzuyor. Bir an önce buna çözüm bulunsun” diyerek tepki gösterdi.

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.