Otomobilsiz yaşam için bisiklet

Muğla’da "Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu" sloganıyla 50’i aşkın kadın bisikletçi hem kendini, hem de bisikletlerini süsleyerek kent merkezinde bisiklet sürdüler.Muğla Bisiklet Derneği üyeleri ve çok sayıda kadın bisikletçi,...

Otomobilsiz yaşam için bisiklet

Muğla’da "Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu" sloganıyla 50’i aşkın kadın bisikletçi hem kendini, hem de bisikletlerini süsleyerek kent merkezinde bisiklet sürdüler.

Muğla Bisiklet Derneği üyeleri ve çok sayıda kadın bisikletçi, 22 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü nedeniyle “Süslü Kadınlar” bisiklet türü düzenledi. Sınırsızlık Meydanı’nda toplanan 50’yi aşkın kadın bisikletçi, trafikteki kadın bisiklet kullanıcılarıyla ilgili farkındalık yaratmak için bisikletlerini çiçeklerle ve eşyalarla süsledi, bisiklete topuklu ayakkabılarla bindi.

Ulaşımda bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Muğla Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hidaye Bal, “Bisiklete herkesin binebildiğini göstermek için Muğla'da “Süslü Kadınlar” bisiklet turu düzenledik. Bisiklete sadece özel bisiklet kıyafetlerle değil, günlük kıyafetlerle de binilebileceğini göstermek istedik. Muğla'nın yollarını egzoz, duman kokusu değil parfüm kokusu saracak. Etkinliğe katılan kadınlar sadece kendilerini değil bisikletlerini de süsleyerek geldi” diye konuştu.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.