Otlardan izinsiz bitkisel ilaç üretmiş

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yatağan’a bağlı Bozarmut beldesinde otlardan elde edilmiş ilaçlar ve el yapımı satışa hazır şarap ele geçirdi.Bozarmut beldesi Yertepe mevkiinde...

Otlardan izinsiz bitkisel ilaç üretmiş

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yatağan’a bağlı Bozarmut beldesinde otlardan elde edilmiş ilaçlar ve el yapımı satışa hazır şarap ele geçirdi.

Bozarmut beldesi Yertepe mevkiinde kiraladığı eski bir evin giriş bölümünde gelen hastaları muayene eden, iç kesimlerdeki odalarda ise ormanlık alandan topladığı bitkiler ile izinsiz ve ruhsatsız özel hazırlanmış damlatım sistemi ile elde edilmiş ilaç ve şarap ele geçirildi. İ.İ. isimli zanlının, bitkisel ilaç ve şarabı Bozarmut beldesindeki kendisine ait işyerinde başka firmaların kutu ve şişelerinde sattığı ortaya çıktı.

İ.İ. isimli zanlının evinin bahçe bölümünde bitkisel ilaçlardan 220 litre kekik suyu, 160 litre karabaş otu suyu, 30 litre fiskin otu suyu, 30 litre altın otu suyu, 20 litre hayıt otu suyu, 2 bin litre kekik ve karabaş otu ile 40 bidon içinde 2 bin 100 litre elde hazırlanmış satışa hazır şarap ile ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin bel fıtığı, boyun fıtığı, kırık, çıkık, astım ve bronşit gibi hastalıkların tedavisi amacı ile kullanıldığı tespit edildi.

Yakalanan İ.İ isimli zanlı, sahte içki üretimi ve dolandırıcılık suçlamalarından adli, izinsiz gıda maddesi imalinden Gıda, tarım ve Hayvancılık, izinsiz orman ürünü toplaması ve kullanılması suçundan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve izinsiz ilaç üretimi suçundan da Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından idari para cezası uygulanması için çalışma başlatıldığı açıklandı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.