Otizm Festivali başladı

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi işbirliğinde düzenlenen ve Otizm farkındalığını ortaya koymak amacıyla düzenlenen 1. Otizm ve Spor Festivali geniş bir katılım...

Otizm Festivali başladı

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi işbirliğinde düzenlenen ve Otizm farkındalığını ortaya koymak amacıyla düzenlenen 1. Otizm ve Spor Festivali geniş bir katılım ile başladı.

2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” Muğla’da çeşitli etkinliklere sahne oldu. Muğla 1. Otizm ve Spor Festivali, ‘Farkındalık Yürüyüşü’ ile başladı. Tansaş önünde toplanan kortej, sloganlar eşliğinde Kurşunlu Camii meydanına kadar yürüdü. Yaklaşık Bin kişinin katıldığı yürüyüş esnasında ‘Otizmin farkındayız, onların yanındayız’, ‘Otizm hastalık değil, farklılıktır’ sloganı attılar ve ellerinde dövizler taşıdılar.

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, birinci düzenlenen Otizm ve Spor Festivali hakkında bilgi verdi. Çetinözlü, “Bu festival kamuoyundaki algıyı değiştirmek, Otistiklerin de toplumun bir parçası olduğunu ortaya koymak için düzenledi. Bir başka amacımız da her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatmak istedik. Otizm ve Spor Festivali’nin devamlılığı için ilimizde engelli bakım evi, zihinsel engellilerin aldığı bireysel eğitimlerinin arttırılması için kamu ve yerel kurumlardan destek bekliyoruz” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, engeli ne olursa olsun her bireyin topluma katılması istediklerini söyledi. Harmandar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptıkları protokol sonrası dünyaca ünlü Dalyan İztuzu plajının düzenlemesinde her türlü engelli için kolaylaştırıcı adımlar attıklarını söyledi. Harmandar, “Ortaca’daki turizm işletmecileri ile bir araya gelerek bir karar aldık. Buradaki plajda engelli insanlarımızın rahatça denize girip çıkabilmeleri için yeniden düzenlenecek. Bu karar alındı. Bunun yanında Üniversitemizin bütün binalarını engelsiz ulaşım şeklinde, herkesin engeli ne olursa olsun, bütün herkesin rahatça ulaşımını yapabileceği şekilde yeniden fiziki olarak dizayn ediyoruz” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen Otizm ve Spor festivali kapsamında çeşitli çocuk oyunları, boyama şenliği, animasyon gösterileri, mini yarışmalar ve konserler gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.