Otistik çocuklardan Vali’yi ziyaret

Muğla Valisi Amir Çiçek, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Zihinsel Engellileri Koruma, Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü,...

Otistik çocuklardan Vali’yi ziyaret

Muğla Valisi Amir Çiçek, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Zihinsel Engellileri Koruma, Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, otizmli çocuklar ve ailelerini kabul etti.

Otistik çocukların adına Akyaka Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Arda Mardin, Vali Çiçek’e çiçek takdim etti.

Otizmli çocukların her şekilde mutlu edilmesi gerektiğini söyleyen Vali Çiçek, “Eğitim konusunda sadece anne babaya değil Milli Eğitime de büyük sorumluluk düşüyor. Eğitimin asıl amacı dezavantajlı grupta yer alan çocuklarımızı iyi hale getirmektir. Önemli olan bu çocuklarımızın başarı kazanmasıdır. Engelli çocuklarımıza yönelik eğitim konusunda milli eğitim bütüncül bir çalışma yapması gerekiyor. Devletin kuruluşları yöneticileri olarak sizle kadar o çocukları en iyi hale getirmek ve topluma kazandırmak için çalışmalarımız var. Sadece Nisan ayının ilk haftasında değil, her zaman toplumda bir farkındalık olmalıdır” diye konuştu.

Akyaka Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Arda Mardin, Vali Çiçek’ten İtalyanca öğretmeni talep etti.

Muğla Zihinsel Engellileri Koruma, Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Vali Çiçek’ten engelli çocukların eğitimi konusunda destek istedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.