Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği yapıldı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yerkesik Otantik çocuk oyunları ve oyuncakları şenliğinin 3.sü ünlü ve unutulmaz sanatçı Barış Manço’nun anısına düzenlendi. Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Barışmanço’nun...

Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği yapıldı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yerkesik Otantik çocuk oyunları ve oyuncakları şenliğinin 3.sü ünlü ve unutulmaz sanatçı Barış Manço’nun anısına düzenlendi. Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Barışmanço’nun eşi Lale Manço, Barış Manço’nun oğlu Batıkan Manço, Metin bilim enstütüsü derneği başkanı yardımcısı yardımcı doçent dr. Ümral Deveci ve çok sayıda davetli katıldı. Çeşitli el emeği göz nuru yapıtların yanında bir çok kermes malzemesinin satıldığı şenlikte çocuklar gönüllerince eğlendiler.  Çeşitli yarışmaların düzenlediği  şenlikte oyuncak yarışması (tanta, ahşap, oyuncak), tel oyuncak yarışması, bez , örgü, oyuncak yarışması, doğal malzemeden oyuncaklar gibi değişik katagorilerde yarışmalar düzenlendi. Sembolik oyun gösterilerinin yanısıra barış manço fotoğraf sergiside davetlilere sunuldu.

Şenlikte konuşan Yerkesik Belediye Başkanı Demirci; “Değerli sanatçımız ölmeyen eserleri bizlere bırakan Barış Manço’nun değerli eşi lale Manço’ya bizleri yalnız bırakmadığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Şenliklerimiz her yıl devam edecek. Çocuklarımız için onların yarınları için ne gerekiyor ise yapmaya devam edeceğiz. Biz Belediye olarak her türlü etkinlik ile halkımız yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yardımcı Doçent Ünral Deveci ise yaptığı konuşmada; “Barış Manço, müzisyen ve halk ozanı kimliği ile evimize taşıyan gezgin kimliği ile barış elçisi ve 7’den ‘0’e tüm çocukların Barış ağbisi olarak gönüllerimize taht kurmuştur. Bu yılki şenliğimizi Barış Manço’nun 70. Doğum günü kutlaması anısına gerçekleştirmiş oluyoruz ayrıca. El emeği eskiden kendi imkanları ile yapılan oyuncaklarında sergilenmesi ayrı bir mutluluk. Bu etkinliklerde amacımız çocukların büyükleri ile hoşça vakit geçirmesi, eğlenmesi ve el becerilerini genişletmesi. Şenliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Muğla Valiliğine, Muğla İl Kültür Müdürlüğü’ne Yerkesik ilköğretim okuluna ve yerkesik halkına teşekkür ediyoruz” dedi .Barış manço’nun 70. Doğum yılı anısına Metin Bilim Enstütüsünün onursal üyeliği neniyle  Lale Manço’ya  onursal üyelik belgesi verildi.

Lale Manço ise şenlikte yaptığı konuşmada, “Ben Barış Manço adına katıldığım bu şenlikte her zaman anısına layık olacak şekilde yaşamaya devam ettim ve edeceğim. Türkiye’ye gelmiş en değerli insan Barış Manço’dur. Ülkeye yaptığı katkılar saymakla bitmez. Onun 70. Ci yıl anısına düzenlenen şenliğe katılmak benim için şereftir. Oğlum Batıkan ile Yerkesikte bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Barış Manço gibi değerli sanatçılar ülkemizde değerli işler yapmış sanatçılardır. Barış manço hem kültür elçisi hemde çocuklara yakınığı ile bilinen bir sanatçı olarak anılarda yer edindi. Ben de elimden geldiği gibi onun bıraktığı işleri devam ettirmeye çalışıyorum. Barış Manço anısına hangi proje olursa olsun her zaman koşa koşa giderim. Bana verilen belgeyi de ömür boyu saklayacağım” dedi.

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.