Otantik Çocuk Oyunları Şenliği başlıyor

Metinbilim Enstitüsü Derneği tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan Otantik Çocuk Oyunları Şenliğinde unutulmaya yüz tutmuş oyunlar sergilenecek.Muğla Metinbilim Enstitüsü Derneği tarafından 3 yıl önce hayata...

Otantik Çocuk Oyunları Şenliği başlıyor

Metinbilim Enstitüsü Derneği tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan Otantik Çocuk Oyunları Şenliğinde unutulmaya yüz tutmuş oyunlar sergilenecek.

Muğla Metinbilim Enstitüsü Derneği tarafından 3 yıl önce hayata geçirilen ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının tekrar günümüzde canlandırılmasını amaçlayan ‘Otantik Çocuk Oyunları’ şenliği 24-25 Mayıs tarihleriz arasında Yerkesik Mahallesi İlkokul bahçesinde yapılacak.

Şenlik hakkında bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi ve Metinbilim Enstitüsü Derneği yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, şenliğin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceklerini belirtti. Açıkgöz, “Metinbilim Enstitüsü Derneği olarak, 3 yıldan beri gerçekleştirdiğimiz “Yerkesik Otantik Çocuk Oytunları ve Oyuncakları Şenliği’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Şenliğimiz 24-25 Mayıs 2014 tarihlerinde, Yerkesik İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilecektir. 2 gün boyunca, 7-14 yaş grubu çocuklar, otantik çocuk oyunlarını, oyun kurucularımızın önderliğinde oynayacaklardır. Yakartop, beş taş, seksek, ip atlama, çember çevirme, topaç çevirme, çelik-çomak, yağ satarım bal satarım, aç kapıyı bezirgan başı, mendil kapmaca, dokuz taş, bilye gibi oyunların oynanacağı şenlikte, bu sene Gana, Yemen, Kazakistan gibi ülkelerden de oyunlar sergilenecektir. Bunun yanı sıra, düdük, kaval, tüfek, hüppük, çamurdan oyuncaklar gibi el yapımı basit oyuncakların da yapılıp sergileneceği şenlik 2 gün sürecek. Bu senenin sürprizi, açılışta, sürpriz bir isim, çok basit bir çocuk düdüğü olan “Hüppük”ün yapılışını kısaca anlatacak ve kısa bir “Hüppük” dinletisi gerçekleştirecektir. Şenlik süresince, talep eden esnafımız, ücretsiz el sanatları ve otantik yiyecek-içecek stantları açabilecek. Şenlikte, fast food ve gazlı içecek satışı yapılmayacaktır. Çocukların kendi varlıklarını göstermeleri ve ispatlamalarına fırsat ve imkân tanıma amacına yönelik bu şenlik, sadece otantik kültür değerlerinin canlandırılmasını amaçlamamakta, tüketim toplumu zihniyetinin çocuk sömürüsüne karşı çıkmayı da amaçlamaktadır. Yerelden ulusala ve ulusaldan uluslararasına seyretmesini hedeflediğimiz bu şenliğin, Muğla’ya turizm alanında yeni bir değer katması; deniz turizmi yanında bir kültür turizmi alanı olarak yöre turizmine zenginlik katması amaçlanmaktadır” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.