Osmanlıdan Cumhuriyete Türk Kadını anlatıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Milas Belediyesi,Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi işbirliği ile konferans düzenlendi.Milas Belediyesi Düğün Salonu’nda...

Osmanlıdan Cumhuriyete Türk Kadını anlatıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Milas Belediyesi,Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi işbirliği ile konferans düzenlendi.

Milas Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Berber katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan CKD Başkanı Gülden Sökelioğlu, bir ülkenin çağdaşlığının ve gelişmişliğinin en büyük göstergesinin kadınlar olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Engin Berber, Milas’ta olmaktan memnun olduğunu belirterek Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Berber daha sonra ; “Osmanlı’dan Cumhuriyete Türk Kadını” konulu konferansını verdi. Konuşmasında daha çok İzmir ölçekli örnekler veren Berber, Osmanlıdan bugüne Türk  kadınının gelişimini, bu konuda yapılan atılımları anlattı.Osmanlı döneminde ki kadının yerine,giyimine,takısına,sosyal yaşamına,evlenmesinden boşanmasına,ev hayatına,eğitimine dair birçok konuda aktardığı bilgiler salondaki dinleyiciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Engin Berber’in Cumhuriyet döneminde Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkı ile ilgili yaptığı konuşması da dikkat çekiciydi.

Konferansa ; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Başkan Yardımcısı Faik Karagöz,Meclis Üyeleri İlknur Öner,Mehmet Yılmaz,İbrahim Zeybekoğlu,Kasım Özkan,CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan,MHP Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ve vatandaşlar katıldı.

Konferans sonunda Konuşma Yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; Prof Dr. Engin Berbere teşekkür  plaketi verdi.

Tokat  ; Bir süre önce hayata geçirilen “Hoşgeldin Bebek”projesi hakkında bilgiler aktararak bu alanda büyük bir boşluğu doldurduklarını söyledi.

Tokat, Aynı zamanda Milas’ta kurulması çalışmaları devam eden ve Prof.Dr. Engin Berber tarafından yürütülen Milas Kent Belleği Müzesi hakkında kısa bilgilendirme yaparak Müzeye tüm Milaslıların sahip çıkmasını ve bağışta bulunmalarını istedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.