OSMAN CAN YENİCE; TARIM VE HAYVANCILIĞI DESTEKLEYECEĞİZ

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, yörede tarım ve hayvancılığı destekleyeceklerini, Menteşe’yi her anlamda canlandırıp, insanların refah içinde yaşayabileceği gerçek bir şehir yaratacaklarını söyledi.Seçim...

OSMAN CAN YENİCE; TARIM VE HAYVANCILIĞI DESTEKLEYECEĞİZ

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, yörede tarım ve hayvancılığı destekleyeceklerini, Menteşe’yi her anlamda canlandırıp, insanların refah içinde yaşayabileceği gerçek bir şehir yaratacaklarını söyledi.

Seçim çalışmalarını tüm hızla sürdüren MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Uluhan Korkut ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice; “Tarımda neyi nerelerde destekleyebileceğimiz konusunda fizibilite çalışmalarında Ziraat Mühendisleri Odası’nın önemi çok büyüktür. 2000’li yıllardan bu yana gelen süreci izlersek artık merkezi idarenin yetkilerinin azalmaya başladığını idari yapımızın değiştiğini görebiliyoruz. Muhtemelen de önümüzdeki süreçte devlet tarımdan da çekilecektir. Tamamıyla yerel yönetimlerin denetimine ve yönetimine bırakılacaktır. Üreten bir toplum haline gelmemiz lazım. Belediyelerin görevlerini değerlendirdiğimiz de belediye sadece alt yapı hizmeti sunan bir birim değildir. Ne kadar böyle görünse de artık belediye yöre tarım ve hayvancılığını, yöre ticaretini geliştirmek, yöre ekonomisinin lokomotifi olmak zorundadır. Göreve geldiğimiz takdirde Muğla’yı her anlamda canlandırıp, yörenin fakirliğini kırıp, insanların refah içinde yaşayabileceği gerçek bir şehir yaratacağız” dedi.

İmar rantları konusuna değinen Yenice; “İmar rantlarına izin vermeyeceğiz sözümüzü bazı kişiler demagojiyle farklı yöne döndürmüş. Düğerek ve Kötekli bölgesinin kat artışları talepleri var. Biz oralara gittiğimizde gereklilik varsa kat artışı verilir dedik.  Ama maalesef bizim imar rantlarına izin vermeyeceğiz sözümüzü kat artışı vermeyecekler, buradan rant sağlayamayacaksınız diye ifade etmişler. Bizim endişemiz tarım alanlarının veya diğer arazilerin çok cüzi fiyatlarla kapatılıp belli şahıslar tarafından sonradan planlamayla değerlerinin arttırılarak rantların bazı kişilere aktarılmasıydı bunu kastediyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.