Oryantring Federasyonu Başkanı Muğla’da

Türkiye Oryantirin Federasyonu Başkanı Yrd.DoçDr. Tekin Çolakoğlu bazı incelemeler de bulunmak ve gelecek sene düzenlenecek Dünya Oryantiring şampiyonası için Marmaris Belediye Başakanı Ali Acar ile görüşmek üzere Muğla'ya...

Oryantring Federasyonu Başkanı Muğla’da

Türkiye Oryantirin Federasyonu Başkanı Yrd.DoçDr. Tekin Çolakoğlu bazı incelemeler de bulunmak ve gelecek sene düzenlenecek Dünya Oryantiring şampiyonası için Marmaris Belediye Başakanı Ali Acar ile görüşmek üzere Muğla'ya geldi.

Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma) her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu olarak biliniyor. Kısaca bedensel ve zihinsel çalışmanın birlikte ifadesi olan Oryantiring; sadece düz bir koşu değil, aynı zamanda kontrol noktaları aranırken zamanın nasıl geçtiğini anlaşılamayan Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporu olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de hızlı bri ivme göstererek gençlerin ilgi duyduğu önemli bri spor olan Oryantiringin patronu Çolakoğlu, Muğla'nın özellikle Marmaris'in bu spor için son derece uygun bir arazi yapısına sahip olduğunu söyledi.

Marmaris Belediyesi ile yapacakları görüşme ile dünyanın bu sporda ki en prestijli yarışmalarından birisini ülkemize kazandıracaklarını belirten Çolakoğlu, bu yarışma ile dünya genelinde binlerce oryantiring tutkunun Marmaris'e akın edeceğini söyledi. Tekin'in görüşmelerin ardından Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ve Muğla Valisi M.Hakan Güvençer ile de görüştükten sonra bugün Muğla'dan ayrılması bekleniyor.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.