Ortaca’ya MUTSO hizmet binası kuruluyor

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın aylık meclis toplantısı Dalyan’da yapıldı. Toplantıda, Ortaca’da MUTSO Hizmet Binası yapımı için Komisyon kurulması karara çıktı. Komisyon oluşturulunca çalışmalar başlatılacak.Muğla...

Ortaca’ya MUTSO hizmet binası kuruluyor

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın aylık meclis toplantısı Dalyan’da yapıldı. Toplantıda, Ortaca’da MUTSO Hizmet Binası yapımı için Komisyon kurulması karara çıktı. Komisyon oluşturulunca çalışmalar başlatılacak.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın olağan aylık Meclis Toplantısı Dalyan’da yapıldı. Toplantıya Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ve Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral da katıldı.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar, etkinlikler, eğitimler ve faaliyetler hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi. Ayrıca yapılması planlanan MUTSO Ortaca Hizmet Binası hakkında bilgi veren Başkan Karakuş, meclis üyelerinden oluşan bir İnşaat Komisyonu kurulması hakkında önerge verdi. Divan tarafından uygun görülen ve Meclisin onayına sunulan İnşaat Komisyonu kurulması oy birliği ile kabul edildi. Bu doğrultuda kurulacak olan Meclis İnşaat Komisyonu, Ortaca Hizmet Binasının projelendirilmesinden anahtar teslimine kadar olan süreç ile ilgilenerek çalışmaları hızlandırmış olacaklar.

Kütahya Sanayi ve ticaret Odası Başkanı Başkan Nafi Güral, MUTSO’nun A Sınıfı Akredite Odalar arasında en başarılı Odalar arasında yer aldığını ve MUTSO’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek ülke ekonomisi ve hedefler hakkında görüşlerini aktardı. Güral: “Türkiye’deki ekonomik sorunun temeli ölçek ekonomisi. Kobi’leri üçe ayırdığımızda esas ağırlık mikro işletmelerimizde. Ülke ekonomisinin büyümesi ve gelişebilmesi için mikro işletmelerimizin sayısını arttırmak zorundayız” dedi.

Hükümet politikası olarak Türkiye ekonomisinin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinin arasına girmesinin kolay bir iş olmadığını, ancak imkânsız da olmadığını vurgulayarak yatırım ortamının çok iyi organize edilmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Güral, “Ayağımızı yere sağlam basacağız, ancak gözümüz yükseklerde olacak” dedi.

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.