ORTACA’DA SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIĞI EĞİTİMİ

Muğla’nın Ortaca ilçesinde ‘’Geleceğini Tasarla Programı’’ kapsamında sosyal medya okuryazarlığı eğitimi verildi.Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İlk ve Ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen...

ORTACA’DA SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIĞI EĞİTİMİ

Muğla’nın Ortaca ilçesinde ‘’Geleceğini Tasarla Programı’’ kapsamında sosyal medya okuryazarlığı eğitimi verildi.

Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İlk ve Ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerden yaklaşık 1500 öğrencinin yararlanması planlanıyor.

Proje kapsamında, Cengiz Topel İlkokulu 4.sınıf öğrencilerine sosyal medya okuryazarlığı eğitmeni, Ayşe Suna Sözgen tarafından “Sosyal Medya Okuryazarlığı “ ve “İnternet Ortamında Çocukların Cinsel İstismarının Önlenmesi “ konularını kapsayan bir eğitim verildi.

230 öğrencinin katıldığı 2 saatlik eğitimde, videolu anlatım eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

Eğitmen Ayşe Suna Sözgen, proje kapsamında ilk eğitimi Cengiz Topel İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerine verdiklerini söyledi.

Her öğrenciye güvenli internet kullanımı konulu broşürler dağıtıldığını belirten Sözgen; ‘’Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile Microsoft Türkiye ortaklığında yürütülen “Geleceğini Tasarla Programı” Kapsamında “Sosyal Medya Okuryazarlığı “ ve “İnternet Ortamında Çocukların Cinsel İstismarının Önlenmesi “ konularını kapsayan bir eğitim programı hazırlandı. İlçemizdeki İlk ve Ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen bu eğitimden yaklaşık 1500 öğrenci yararlanacak’’ diye konuştu.

Eğitimin bilgilendirme videoları eşliğinde gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen, eğitmen Ayşe Suna Sözgen; ‘’Çocuklar eğitim süresince sosyal medya nedir, nasıl ve hangi amaçla kullanılır? İnternette paylaşım yaparken nelere dikkat edilmelidir? Siber zorbalığa maruz kaldığınızda neler yapmalısınız? Sosyal Medyayı nasıl faydaya dönüştürebilirim?, Kimlik avcılarına karşı alınacak tedbirler nelerdir? gibi konularda 2 saat süresince eğitim aldılar’’ dedi.

Eğitim sonunda öğrencilere, Habitat “Geleceğini Tasarla” Eğitim Sertifikaları dağıtıldı.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.