Ortaca’da bayrağa saygı yürüyüşü

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan bayrak indirme olayının ardından Muğla’nın Ortaca ilçesinde bayrağa saygı yürüyüşü düzenlendi.Ortaca Atatürk Anıtı önünde toplanan sivil toplum örgütleri, bayrağın indirilmesini...

Ortaca’da bayrağa saygı yürüyüşü

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan bayrak indirme olayının ardından Muğla’nın Ortaca ilçesinde bayrağa saygı yürüyüşü düzenlendi.

Ortaca Atatürk Anıtı önünde toplanan sivil toplum örgütleri, bayrağın indirilmesini sert bir dilla eleştirdi.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan ADD Ortaca Şube Başkanı Günür Karaağaç; “Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından alan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden bayrağımıza Lice’de yapılan saldırı devletimize ve milletimize yapılmıştır. Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Bu ülkeyi Türk - Kürt - Alevi - Sünni diye ayrıştırıp, iç savaş çıkartmaya çalışanlar, 2 yıldır kitlesel eylemlerde emperyalizme ve faşizme karşı birleşerek mücadele eden halkımızın birlik ve beraberlik içinde yaşama iradesine çarpacaklardır. Atatürkçü Düşünce Derneği de şartlar ne olursa olsun o mücadelenin önünde yer alacaktır. Bizler; tam bağımsız bir Türkiye’de şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak üzere mücadeleye devam edeceğiz. Söz veriyoruz” dedi.

Düzenlenen Bayrağa saygı mitingi mesajın okunmasından sonra atılan sloganlar ile olaysız sona erdi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.