Ortaca’da arıcılık kursu

Ortaca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle bölgede arıcılığı geliştirmek amacıyla arıcılık kursu açıldı.Arıcılık kursu ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım...

Ortaca’da arıcılık kursu

Ortaca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle bölgede arıcılığı geliştirmek amacıyla arıcılık kursu açıldı.

Arıcılık kursu ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Okan Bilgiç; “İlçemiz arıcıları ve ilk defa arıcılık yapmak isteyen üreticilerimizden 35 çiftçinin katılımı ile arıcılık kursu düzenlenmiştir. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile koordineli yürütülen kurs sayesinde, bölge arıcılığı ve genel arıcılık konularında teorik ve pratik dersler anlatılmaktadır. Dersliklerde slayt ve video yardımı ile gerçekleştirilen teorik eğitimlerde; arı çeşitleri, ırkları, türleri, kovan seçimi ve kovan düzeni, koloni yaşamı, arıların görevleri ve yaşamları , bal yapım aşamaları ve bal hasadı, arı hastalık ve zararlıları gibi konularda eğitimler verildikten sonra, Arılıkta kovan başında anlatılan her şey uygulamalı olarak tatbik ettirilmektedir. Kursiyerlerin hepsi bizzat kovan başında aldıkları eğitimler ile uygulamayı eğitimciler nezaretinde kendi başlarına yapana kadar tatbikat yaptırılmaktadır. Gıda güvenliği ve sağlığı konusunda toplumda oluşan tepki ile birlikte zaten hayati önem taşıyan güvenli ve sağlıklı ürün hasat etme konusu artık en ileri seviyeye doğru yol almaktadır. İlçe müdürlüğümüz bu konunun en önemli paydası olan üreticilerimize bu ve diğer alanlarda eğitimlerine devam edip, eğitimler sonunda başarılı bulunan kursiyerlerimizi sertifika verilecektir ”dedi.

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.