Ortaca Tarım Satış Kooperatifi kuruldu

Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerindeki üreticiler bir araya gelerek Tarım Satış Kooperatifi kurdu.Ortaca Tarım Satış Kooperatifi’nin kuruluşu için düzenlenen toplantıya  Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan...

Ortaca Tarım Satış Kooperatifi kuruldu

Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerindeki üreticiler bir araya gelerek Tarım Satış Kooperatifi kurdu.

Ortaca Tarım Satış Kooperatifi’nin kuruluşu için düzenlenen toplantıya  Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik. Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü ve Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman  250 büyük çiftçi ve üreticiler yer aldı.

Merkezi Ortaca’da olan Tarım Satış Kooperatifi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü; “Bölgemizde Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da bulunan bu üreticilerimiz ile birlikte konuşarak karar verilip, Tarım Satış Kooperatifini kurulacaktır. Kooperatifler üyeleri adına mal alıp, mal satarlar, ticari şirketler kurarlar ve kar amacı gütmezler. Kooperatifler ise sadece masraflarını karşılarlar. Karşılığından danışmalık ücreti alırlar. Yapılan iyi tarımdan sonra üreticilerin ürünlerinin satılmasını sağlarlar. Üreticiler tüccarlara sattıkları malların bazen paralarını alamayıp, mahkemelik oluyor. Kooperatifler yıllık bir ücret belirleyip, satılan malların paraları kooperatifte olacaktır. Üretici para almakta zorluk çekmeyecektir. Üretici ise, verdiği ürünün karşılığı olarak isterse para, isterse gübre, tohum, akaryakıt ve ilaç gibi ihtiyaçlarını kooperatiften alabileceklerdir. Ayrıca kooperatif kurulduktan sonra alınacak Ziraat Mühendisleri tarafından üreticilerin ürettikleri ürünler yerinde kontrol edilip, fiyatları belirlenecektir. Her üreticinin ürettiği ürün karşılığını alacaktır. Kooperatif kurulup, Bakanlıkça onaylandıktan sonra ise soğuk hava depo kurum çalışmaları başlanacak, kooperatif üreticiden altığı ürünlere ihracat yapma imkanına sahip olacaktır” diye konuştu.

Kaymakam Hüseyin Yılmaz da, “Bazı toplantılarımın olması ve kooperatifinin kurulması biraz uzun süreceğini düşünerek sonunda bulunmak istedim. Öncelikle Tarım Satış Kooperatifi hayırlı olsun. Bir şey kurmak, ofis tutmak tek taraflı bir şey ifade etmiyor. Yapılacak işin kooperatifin, birliğin mutlaka ve mutlaka iyi bir yönetimden oluşması lazımdır. Gerçekten bu işi yapabilecek, gerçekten üstlenebilecek ve uyumlu çalışabilecek insanlardan oluşmasını çok önemli olarak tavsiye ederim. Üretici sizlersiniz; ürettiğiniz ürünün para etmesi için her üreticinin birlik içinde çalışması gerekmektedir.” Diye konuştu.

Merkezi Ortaca ilçesinde olan Tarım Satış Kooperatifi’nin yapılan oylama sonunda kurulu üye olarak Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, Dr. Avni İlhan ve Çetin Uslu olarak seçilip, kuruluş çalışmasına başladı.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.