Ortaca-Dalyan Turizm Derneği kuruldu

Ortaca Dalyan Turizm Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, ’’Amacımız Dalyan turizminin sorunlarına daha çabuk çözüm bulmak ve etkinliklerle Dalyan’ın tanıtımını sağlamak’’ dedi.Muğla’da Ortaca Dalyan Turizm Derneği kuruldu....

Ortaca-Dalyan Turizm Derneği kuruldu

Ortaca Dalyan Turizm Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, ’’Amacımız Dalyan turizminin sorunlarına daha çabuk çözüm bulmak ve etkinliklerle Dalyan’ın tanıtımını sağlamak’’ dedi.

Muğla’da Ortaca Dalyan Turizm Derneği kuruldu. Kurucu Başkanlığı’nı Sezgin Yiğit’in yaptığı, Ortaca Dalyan Turizm Derneğinin Yönetim Kurulu Üyeleri ise Ali Mürşit Yağmur, Mehmet Çobanoğlu, Hüseyin Öksüzoğlu, Nusret Kemal Hınçal, Alper Yalılı, Şükrü Abbas isimlerinden oluşuyor.

Amaçlarının bölge turizmi için daha hızlı çözümler üretmek olduğunun altını çizen Ortaca Dalyan Turizm Derneği Kurucu Başkanı Sezgin Yiğit; “Hayata geçirmek için çalıştığımız projeler ile amacımızı gerçekleştirmeye başladık. 17 Nisan’da açık su yüzme yarışı, 19 - 22 mayıs arası araba rallisi var. Ayrıca açık su yüzme yarışının Türkiye Şampiyonasını Dalyan’da yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Genç dinamik arkadaşlar ile birlikte hizmet vererek bölge turizmini geliştirmek istiyoruz. Bölge’de Mayıs’ta başlayarak Eylül’de biten sezonun süresini çeşitli aktiviteler ile uzatmak için çalışıyoruz’’ diye konuştu.

Yüzme yarışması nedeni ile şuanda Dalyan’da 5 otel dolduğunu dile getiren Yiğit, "Yaklaşık bin kişilik bir katılım bekleniyor. Turizm sektöründe faaliyet gösteren her kesim ile bir araya gelerek Dalyan’ın tanıtıma katkı sağlayacağımıza ve turizmimizi geliştireceğimize inanıyoruz’’ dedi.

Derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi veren yönetim kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dalyan Mahallesi başta olmak üzere bu bölge ile bölgeye komşu diğer tüm turizm alanları ile ilgili bu bölgelerin coğrafi ve jeolojik yapısı, iklimi, bitki örtüsü, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri, su kaynakları, turistik tesisleri, doğa spor alanları, müzeler, günlük yaşantı, gezilecek yerler, kara, deniz, hava ulaşım durumlarını, yürüyüş, bisiklet turu parkurlarını, su sporlarını, kamp alanlarını, konaklama dinlenme tesislerini, piknik alanlarını, dinlenme ve eğlence yerlerini, kamp alanlarını, plajları, sahilleri, koyları, bu bölgeye özel deniz ürünlerini ve diğer deniz canlılarını ve hayvanlarını, yöre geçim kaynaklarını (turizm, tarım, hayvancılık, orman ürünleri vs.) yeraltı ve yerüstü kaynaklarını, turizmle ilgili her türlü oluşumu, yurtiçinde ve yurt dışında tanıtımını ve reklamını yapmak ve bu amaçla diğer sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve diğer kurumlar ile beraber konu ile ilgili çalışmalar yapmak, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek ve aynı zamanda destek almak. 17 Nisan 2016 Pazar günü İztuzu Plajı’nda yapılacak ve ödül töreni saat 14:30’da Dalyan Medyan’da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışı derneğimiz tarafından desteklenmektedir. 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Dalyan Orient Dostluk ve Barış Rallisi’nin organizasyonu derneğimiz tarafından yapılacaktır. Sezon sonunda hala görüşmeleri ve planlama çalışmaları devam eden bir bisiklet yarışı ve koşu maraton organizasyonları da derneğimiz tarafından yapılacaktır. Hollanda’nın Rotterdam kentinde Mayıs yapılacak olan kanser hastalarının yararına yapılacak olan koşu etkinliğinde Dalyan’ın tanıtımı gerçekleştirilecektir."

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.