Ortaca Arıtma Tesisi açıldı

Ortaca ilçesine 45 yıl hizmet verecek olan arıtma tesisi, taverna müziğin sevilen sanatçısı Ümit Besen’in verdiği Cumhuriyet Bayramı konseriyle açıldı.Arıtma Tesisinin açılışına Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Büyük Şehir...

Ortaca Arıtma Tesisi açıldı

Ortaca ilçesine 45 yıl hizmet verecek olan arıtma tesisi, taverna müziğin sevilen sanatçısı Ümit Besen’in verdiği Cumhuriyet Bayramı konseriyle açıldı.

Arıtma Tesisinin açılışına Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Büyük Şehir Belediye Başkanı Aday Adayı Eski Milletvekili Dr. Ali Arslan, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Başkan Yardımcısı Cemil Durak, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri ve 5 binden fazla vatandaş katıldı.

Arıtma Tesisi’nin açılış konuşmasına yapan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “Önce bu mutluluğu bizimle paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyor, hoş geldiniz.

Çok değerli konuklar; dünyanın her yerinde kentleşen yerlerde arıtma ve kanalizasyon çok büyük sorun. Bildiğiniz gibi yüzyıllardır insanlar doğal olarak pisliklerini doğaya ve fosseptik çukuruna bırakıyorlardı. Sudan savaş çıkacak; su altı sularını çok hızlı kirleniyor. Bunun içinde Ortaca’da çok hızlı kentleşme ve hızlı gelişen Ortaca’da kanalizasyon ve arıtma tesisinin yapılması gerekiyordu. Bizden önceki Belediye Başkanı Arkadaşımız sanırım burada yok, buradan kendisine teşekkür etmek istiyorum. Kanalizasyonun ihalesini yapmıştı; biz göreve geldiğimizde ise, süreci devam ettirdik. Ancak kanalizasyonun kendi başına işe yaramayacağı mümkün değil, çünkü kanalizasyonla taşınacak atıkların mutlaka temizlenmesi gerekiyordu. 2010 Ekim’inde ihalesini ve yer teslimini yaparak, 2012 yılında bitirilen bu arıtma tesisi ile kanalizasyondan gelen pislikler temizlendikten sonra kanala verilen arıtılmış su sanki içilecek kıvama gelmektedir. Bu süreç kolay işlemedi; bizden önceki arkadaşlarımız ve bizler esi Adıyla Çevre Orman Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın çok ciddi katkılarıyla ve teknik destekleriyle; İller Bankası’nın çok ciddi desteğiyle bu tesisi Ortacalılara kazandırmış bulunuyoruz. Ben bu tesislerin Ortacalılara ve özellikle doğaya hayırlı olmasını diliyorum. Niye doğaya diyorum? Çünkü gerçekten bu halle devam etseydi yer altı soralı kerlenecek, insanlarımızın yaşam kalitesinde ciddi sıkışmalar olacaktı. Bu tesis Ortacamıza 2045 yılına göre planlanmış ve nüfusuna göre yapıldı. 2045 yılına kadar yetecek demektir. Ben emeği gecen herkese, gelmiş geçmiş siyasilere, belediye başkanlarına ve Meclis Üyelerine, Belediye Personeline, teknik elemanlara hepsine teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Başkanı Karaçelik, Ortaca'nın arıtma sorunu kalmadığını belirterek, “Arıtmadaki asıl amaç biliyorsunuz arıtılan malzemenin doğaya zararını korumaktır. Arıtılmış suyun doğaya salınmasına amaçlanmaktadır. Gördüğünüz gibi içilebilecek nitelikte çıkması arıtmanın ne kadar iyi çalıştığını göstermektedir” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Likya Kültür Merkezi “Özalp Anadolu Lisesi Öğrencileri Vals Ekibi” ve orkestrasının “Fenomen” konseri ile Dalyan Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi de sahne aldıktan sonra sahne alan taverna müziğin sevilen sanatçısı Ümit Besen söylediği şarkılar ile Ortaca halkını coşturdu.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.