Örnek Projenin temeli atıldı

Yatağan Ziraat Odası’nın, Yatağanlı çiftçileri sera tarımına yönlendirmek amacıyla hayata geçirdiği projenin temelleri atıldı.Yatağan Belediyesi’nin, Ziraat Odası’na 15 yıllığına tahsis ettiği Kırçeşmesi mevkiindeki...

Örnek Projenin temeli atıldı

Yatağan Ziraat Odası’nın, Yatağanlı çiftçileri sera tarımına yönlendirmek amacıyla hayata geçirdiği projenin temelleri atıldı.Yatağan Belediyesi’nin, Ziraat Odası’na 15 yıllığına tahsis ettiği Kırçeşmesi mevkiindeki 8 bin metrekarelik alana kurulması planlanan sera üzerindeki çalışmalar başladı.

Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, yaptığı açıklamada; “İlçenin meyve, sebze ve çiçek fidanı ihtiyacı İzmir ve Antalya bölgesinden gelen kamyonlarla karşılanıyor. Ancak Yatağan bu ihtiyacı kendisi karşılayabilecek güce sahip. Bu konuda bazı çalışmalarımız olduğunu daha önce belirtmiştik. Çiftçiye örnek olması amacıyla hazırladığımız örnek proje üzerinde, Yatağan Belediyesi’yle yürüttüğümüz görüşmeler olumlu sonuçlandı. Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Odamıza tahsis edilen 8 Bin metrekarelik arazide oluşturulacak olan sera üzerindeki çalışmalara başladık. Kısa süre içinde faaliyete geçecek olan serada meyve, sebze ve çiçek fidanları yetiştirilecek.

Ancak şunu özellikle belirtmek istiyorum projenin amacı kesinlikle kar elde etmek değil. Bu konuyla ilgilenen çiftçilerimizin eğitimi için seramız büyük önem taşıyacak. Burada çiftçilerimiz seracılık hakkında gerekli bilgileri aldıkları gibi, bölgemizin ihtiyacı olan fidanlar Yatağanlı çiftçiler tarafından üretilebilecek. Oluşturduğumuz örnek projede üretilen fidanlar ise sadece maliyetine yine Yatağan çiftçisine dağıtılacak. Bu konuda gerekli desteği veren, başta sayın Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven olmak üzere, Yatağan Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Buğday, projelerin kendileri tarafından gündeme getirildiği hatırlatarak, “Yatağan çiftçisinin alternatif ürünlere ihtiyacı var. İlçemizin fidan ihtiyacı İzmir ve Antalya bölgesindeki seralarda yetiştirilen ürünlerle karşılanıyor. Bu konuda bazı çalışmalarımız olacak. İlk etapta çiftçiye örnek olması için örnek projeler hazırlamayı hedefliyoruz. Böylece çiftçimiz hem kendi ihtiyacını karşılayabilecek hem de bunu ticari gelir kapısı haline dönüştürebilecek. Resmi kurumların da desteğiyle biz örnek projeyi gerçekleştirebiliriz. Ancak şu an için en büyük sorunumuz uygun arazi eksikliği. Belediyeden bu konuda yardım talep ettik. Gerekli dilekçeler yetkililere iletildi. Şu an için cevap bekliyoruz. Eğer belediyeden gelen cevap olumlu olursa ve arazi temin edilirse Yatağan çiftçisi yeni bir projeyle tanışacak. Seralar ilk etapta meyve ve sebze fidanı ile çiçek fideleri üzerine olacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.