Örnek hurdacı

Fethiye'de uzun yıllardır hurdacılık yapan vatandaş, topladığı hurda içerisinde bir çekmecede bulduğu 24 parça bronz sikke ile 1 adet bronz heykeli, Fethiye Müze Müdürlüğü’ne teslim etti.Hurdaları bir yerden, bir yere yerleştirirken,...

Örnek hurdacı

Fethiye'de uzun yıllardır hurdacılık yapan vatandaş, topladığı hurda içerisinde bir çekmecede bulduğu 24 parça bronz sikke ile 1 adet bronz heykeli, Fethiye Müze Müdürlüğü’ne teslim etti.

Hurdaları bir yerden, bir yere yerleştirirken, Helenistik Bizans ve Roma Dönemleri’ne ait 24 adet bronz sikke ile 1 adet bronz heykeli görünce doğruca Müze Müdürlüğü’ne getiren Hurdacı Yavuz Biçer (34), kültür varlıklarını Fethiye Müze Müdürü İbrahim Malkoç’a bir tutanakla teslim etti.

Fethiye’de yıllardır hurdacılık yaptığını, 5 yıl önce de tarihi bir çanı müzeye kazandırdığını belirten Yavuz Biçer, “Aldığımız hurdaları mutlaka bakar inceleriz. Bir çekmece içerisinde 24 sikke ile bir küçük heykel çıktı. Müzeye getirip teslim ettik. Herkesin duyarlı olmasını ve tarihine sahip çıkmasını istiyorum. Ülkemizin değerlerini satmaya kalkanlar bana göre vatan hainidir” dedi.

Fethiye Müze Müdürü İbrahim Malkoç da çeşitli dönemlere ait sikkelerle birlikte toplam 25 parça eserin müzeye teslim edildiğini söyleyerek, “Böyle bir esnaf grubunun buldukları kültür varlıklarını sahiplerine ya da müzeye teslim etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Maddi değerleri fazla olmasa da bu eserler kültür varlımızdır. Kültür varlıklarının insanların geçmişi ile ilgili olduğundan dolayı teslim edilmesi örnek bir davranıştır” dedi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.