Örme Mandalinaya büyük ilgi

Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi bünyesinde üreten ve kendilerine “Örgü Grubu” adı verilen kadınların ürettikleri Örme Mandalinalar büyük ilgi topladı. Bilindiği gibi Bodrum Mandalinası tescillenmişti.Bodrum...

Örme Mandalinaya büyük ilgi

Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi bünyesinde üreten ve kendilerine “Örgü Grubu” adı verilen kadınların ürettikleri Örme Mandalinalar büyük ilgi topladı. Bilindiği gibi Bodrum Mandalinası tescillenmişti.

Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi (KADEM) bünyesinde el örgüsü ile uğraşan ve kendilerini "Örgü Grubu" olarak adlandıran kadınlar Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret ettiler.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden KADEM Örgü Grubu sorumlusu Hilal Karakaş, ‘’Örgü grubundaki kadınlar çalışmayan ve evde el işi üretebilen kişiler. Bu kadınlar evlerine maddi destek olabilmek için ve Bodrum'un tanıtımına katkı sağlamak için Bodrum mandalinası örmeye başladılar. Kadınların bir arada koordineli çalışabilmeleri için ufakta olsa bir odaya ihtiyaçları vardı. Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon ile görüşmelerimiz sonucunda biz üreten kadınlara destek olabileceğini söyledi ve kısa bir sürede ev hanımlarımızın çalışmaları için Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi'nde bir sınıf tahsis etti. Sayın Hülya Kocadon'un da fikirleri doğrultusunda üretilen örgü mandalinalar Bodrum Yarımadası’nın 15 değişik noktasında satılmaktadır. Restoran ve hediyelik eşya dükkanları bizim ürettiğimiz örgü mandalinaları satmaktadırlar. Genelde yabancı turistlerin ilgisini çeken bu hediyelik eşyalar Bodrumumuzun da tanıtımına aracı oluyor. Ayrıca bize neden mandalina örüyorsunuz diye sorular da gelmekte. Mandalina Bodrum'a özgü ve unutulmaması, devam ettirilebilmesi gereken değerlerden biridir.”dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, “Bu benim için en büyük gurur kaynağıdır. Bugün görüyorum ki Bodrum Belediyesi KADEM amacına ulaşmıştır. Kadınlarımız üretiyor ve daha önemlisi mutlular, tabii ki ben de mutluyum. Özellikle bu örme mandalinalar, BODTO tarafından tescili alınmış Bodrum Mandalinasını ifade ediyorlar, yani özgün bir hediyelik. Yarımadamızın genelinde ilgi görmesinden çok mutluyum, bu sezon yurtdışı fuarlara da taşımayı hedefliyoruz. Üreten kadınlarımız için desteğim artarak devam edecek.’’ Diye konuştu.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.