Ormanspor’un genç yeteneği Ahmet Demetgül

Ormanspor’un genç yeteneği 17 yaşında, 2 metre 4 santim boyundaki Ahmet Demetgül, performansı ile genç yaşında rakiplerinin korkulu rüyası oldu. 17 yaşında ve 2 metre 4 santim boyundaki Demetgül, rakipleri karşısında üstün...

Ormanspor’un genç yeteneği Ahmet Demetgül

Ormanspor’un genç yeteneği 17 yaşında, 2 metre 4 santim boyundaki Ahmet Demetgül, performansı ile genç yaşında rakiplerinin korkulu rüyası oldu. 17 yaşında ve 2 metre 4 santim boyundaki Demetgül, rakipleri karşısında üstün bir performans sergilerken Ormanspor ve Muğla için gelecek vaat ediyor.

Muğla’yı basketbol 3. Liginde temsil eden Ormanspor’un kadrosunda bulundurduğu 17 yaşındaki genç yeteneği Ahmet Demetgül performansı ile göz dolduruyor. Aslen Aydın Nazillili olan Muğla Ormanspor’un genç yeteneği 2,04’lük 17 yaşındaki Ahmet Demetgül, hem A takımda, nem de Genç takımda takımını sırtlıyor. Muğla Endüstri Meslek Lisesinde 11. Sınıf öğrencisi. Ahmet’i takıma kazandıran Kulüp Başkanı Vedat Dikici, Ahmet’in kısa zamanda gösterdiği gelişimden son derece mutlu.

Muğla’da basketbolu ayakta tutmak için yoğun çaba harcadıklarını söyleyen Muğla Ormanspor Başkanı Vedat Dikici, “Maalesef çok fazla yardım göremiyoruz. Hem Valiliğimize, hem ticaret Odamıza yazıyla taleplerimiz oldu. Bölgenin tek Basketbol temsilcisi olarak Ormanspor Bölge Müdürümüz Ali Yıldırım başta olmak üzere mühendisinden işçisine verdikleri küçük destekler ile ayakta durmaya çalışıyor. Bunun için gençlere çok önem veriyoruz. Bu sezon başı takımımıza kazandırdığımız Ahmet çok yetenekli, hırslı ve azimli bir sporcu. Biz onun konaklamasını, yemeğini sağlayarak burada okuluna gitmesini sağlıyoruz. Antrenörleri de gelişimi ile ilgileniyorlar. Ahmet’in kısa sürede geldiği nokta bizleri çok ümitlendiriyor. Bizler yüksek bütçelerle 5-10 bin lira aylıklarla oyuncular transfer edebilecek kulüpler değiliz. Önemli Belediyelerin ya da Türkiye çapında önemli Üniversitelerin desteklediği takımlardan oluşan bir ligde mücadele ediyoruz. Bizim en büyük dayanağımız Ahmet gibi genç ve yetenekli oyuncuları yetiştirmek, onların başarıları ile mutlu olmak” dedi.

Geçen hafta oynanan A takım maçında Ahmet Demetgül Bayraklı Belediyeye karşısında 12 ribaund, 8 sayı ile oynarken, Genç Erkekler maçında Bodrum Belediyespor’a karşı kaydettiği 35 sayı ile kendine verilen emekleri boşa çıkartmadığını gösterdi. Ahmet’in en büyük hedefi bir gün Beko Basketbol Ligine çıkan Muğla Ormanspor’un kadrosunda olmak. Muğla Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan Ahmet Demetgül okulunda Sıhhi Tesisat bölümünde okuyor. 2.04 boyundaki Ahmet Demetgül okulda da arkadaşları tarafından çok seviliyor. Ormanspor Genel Menajeri İlker Cömert, “Hem genç, hem A Takım antrenörlerimiz Ahmet'in gösterdiği gelişimden çok mutlular. Biraz daha güçlenip, tekniğini geliştirdiğinde sadece Muğla'da değil, Türkiye genelinde adından söz ettirecek” dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.