Ormanı kenevir bahçesine çevirmiş

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda ormanlık alana gizlice dikilmiş 11 bin 300 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin, ormanları keserek bahçe yaptığı ve sulama tesisatı...

Ormanı kenevir bahçesine çevirmiş

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda ormanlık alana gizlice dikilmiş 11 bin 300 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin, ormanları keserek bahçe yaptığı ve sulama tesisatı kurduğu tespit edildi.

Seydikemer İlçesi Ören Mahallesi Kızılbel mevkiinde ormanlık alanda gizli kenevir bahçesi bulundu. Orman içerisinde çalışma yaparak bahçe gibi hazırlayıp etrafını tül ile çevirerek, kenevir yetiştiren V.A. adlı şahsın, bunları suyu plastik boruyla getirerek suladığı, orman içerisinde ağaçları keserek, kenevir bitkisinin güneş görmesini sağladığı tespit edildi.

Araziye operasyon düzenleyen Seydikemer İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı Ekipleri, 20 santimetre boyundaki kenevirleri fıskiye ile sulayan V.A adlı şahsı suçüstü yakaladı. Operasyon sonucu ele geçirilen kenevirler tek tek yolunup yakılarak imha edildi.

Borçlarının artması neden böyle bir işe kalkıştığını kaydeden V.A'nın ifaesinde; "Zirai ilaç bayilerine borcum arttı. O yüzden bu işi yaptım” dediği öğrenildi.

Ören Mahalle Muhtarı Şahin Ekinci de, "Mahallemizde ilk kez böyle olay oluyor. Çok üzgünüm. Burada sebze bahçesi gibi arazi hazırlanmış. Çok şaşırdım" dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.