Ormanı çöplüğe çevirdiler

Marmaris Çevrecileri Derneği ormanlık alanda yaptıkları incelemede çok üzücü bir tabloyla karşılaşıldığını, bu tablonun turizm kentine yakışmadığı belirtildi.Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) ile ormanlık alanda cip...

Ormanı çöplüğe çevirdiler

Marmaris Çevrecileri Derneği ormanlık alanda yaptıkları incelemede çok üzücü bir tabloyla karşılaşıldığını, bu tablonun turizm kentine yakışmadığı belirtildi.

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) ile ormanlık alanda cip safari turu yapan işletmeler tarafından, alanın temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, "Bu geniş orman parkuru gezimiz bize ormanların muazzam bir çevre tahribatına uğradığını gösterdi" dedi. Ormanların da deniz ve koylar gibi kirletildiğini ileri süren Kutengin, ilgili kurumlarla görüştüklerini ve tespitlerinin ardından temizlik çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti. Cip safari turları düzenleyenlerle, dernek olarak işbirliği yaptıklarını belirten Kutengin, "Safarici arkadaşlar gönüllü dernek üyesi gibi çalışacaklar. Güzergahlarında karşılaştıkları her türlü kirliği görüntüleyip, bize bilgi verecekler" dedi.Kutengin, öncelikle bölgeye çöp atılmasının önlenmesi gerektiğine işaret ederek, Marmaris'teki bütün orman yollarını gezerek tespit ettikleri kirliliği Orman İşletme ve Milli Parklar müdürlüklerine bildireceklerini dile getirdi.

Ormanlık alanlara çöp ve inşaat atıklarının bırakılmasının cezasını araştırdıklarını anlatan Kutengin, molozları dökenler ile atıkların sahiplerine cezai işlem uygulandığını ve cezanın da 40 bin liradan başladığını tespit ettiklerini ifade etti. Kutengin, Marmaris Belediyeler Birliği'nin Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden Yeşilbelde yolunda da incelemelerde bulunduklarını, yol kenarına dökülmüş çok miktarda inşaat atığıyla karşılaştıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.