Ormancılara eğitim

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü personelinin katılımıyla, 2014 yılı orman yangınları ile mücadele, orman yolları kenarlarında yoğun yanıcı maddelerin temizlenmesi ve yakılması konulu eğitim ve tatbikatı gerçekleştirildi.Yangın...

Ormancılara eğitim

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü personelinin katılımıyla, 2014 yılı orman yangınları ile mücadele, orman yolları kenarlarında yoğun yanıcı maddelerin temizlenmesi ve yakılması konulu eğitim ve tatbikatı gerçekleştirildi.

Yangın sezonu öncesinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından  Muğla Orman İşletme Müdürlüğü personelinin katılımıyla startı verilen 2014 yılı orman yangınları ile mücadele, orman yolları kenarlarında yoğun yanıcı maddelerin temizlenmesi ve yakılması konulu eğitim ve tatbikatı, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü personeline verilen eğitimlerle sürdü.

Yaklaşık 80 personelin katılımıyla düzenlenen eğitimleri Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Uzmanı Orman Yüksek Mühendisi İsmail Durak verirken Yatağan’ın Kozağaç Köyü’nde düzenlenen eğitimlere Yatağan Orman İşletme Müdürü B. Doğan Demir ve işletme şefleri de katıldı.

Eğitimler sırasında, personellere orman yangınları ile ilgili yasal mevzuatlar, iş sağlığı ve güvenliği, ilk yardım, temel yaşam desteği eğitimi, yangın ve orman yangınlarının tanımı, orman yangınlarını önlemek amaçlı kullanılan tesisler, yangın emniyet tedbirleri, orman yol ve kenarlarının temizliğinin yapılması, temizliği yapılan yol kenarındaki yoğun yanıcı materyalin kontrollü olarak yakılması, orman yol ve kenarları temizliği uygulaması ve kontrollü yakılması konulu eğitim ve tatbikatın değerlendirilmesi hakkında bilgiler verildi.

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.