Ormancılar yarışıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile 3 firma ortaklığında Türkiye'de bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Ağaç Kesme Yarışması kapsamında Muğlalı kesim işçileri ile İzmirli kesim işçileri Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü...

Ormancılar yarışıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile 3 firma ortaklığında Türkiye'de bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Ağaç Kesme Yarışması kapsamında Muğlalı kesim işçileri ile İzmirli kesim işçileri Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü Kavşak Deposu'nda finallere katılabilmek için yarıştı.

Avrupa ülkelerinde yaklaşık 30 yıldır yapılan Ulusal Ağaç Kesme Yarışması öncesi Muğla ve İzmir elemeleri Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü Kavşak Deposu'nda yapıldı.

Yatağan da dahil olmak üzere Muğla ve çevresi ile İzmir'den yaklaşık 20 kesim işçisinin katıldığı elemeler sonunda her iki takımdan toplam 10 kişi seçilirken, organizasyonun Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Stihll, Şems Ajans ve Yaban TV ortaklığında düzenlendiği öğrenildi.

Yarışmanın organizatörlerinden Şems Ajans Program Yapımcısı Savaş Güçlü yarışmalar hakkında yaptığı açıklamada; “Tibersport Ağaç Kesme Yarışması öncesi Muğla ve İzmir elemelerini Yatağan'da yapıyoruz. Yarışmalar sonunda Muğla ve İzmir takımları 4'er tanesi asil birer tanesi yedek olmak üzere 5'er kişiden oluşacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Şems Ajans, Yaban TV ve Sthill firması ortaklığında düzenlenen bu yarışma Avrupa ülkelerinde uzun süredir yapılıyor. Takımların belirlenmesinin ardından İzmir, Antalya, Bolu ve Elazığ'da çeyrek finaller yapılacak, yarı final tarihi ise 3 Temmuz olacak. Final ise 14 Ağustos tarihinde Ankara'da olacak” şeklinde konuşurken, yarışmaları bizzat takip eden Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Abid Baca; “Yarışmaların orman kesim işçileri üzerinde olumlu etkisi olacağını düşünüyoruz. Bu sayede çalışmalarını daha ciddi yürüteceklerdir. Ayrıca, yurt genelinde yapılan yarışmalar sonunda birinci olan takım gelecek yıl Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek” dedi.

Ayrıca, Yatağan Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir ise Muğla ve çevresinde görev yapan kesim işçilerinin başarılı olacağına inandığını belirterek; “Özellikle sorumluluk alanımızda bulunan bölgelerde kesim işçilerine yönelik önemli eğitim çalışmaları mevcut. Bu nedenle işçi arkadaşlarımızın başarılı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.