Ormancılar Yangın Mesailerini istiyor

Kamu Sen’e bağlı Türk Tarım-Orman Sen Muğla Şubesi Başkanı Hasan Gezgin, orman işçilerinin yangın mesai ücretleri konusunda yaptığı basın açıklamasında işçilerin mağduriyetlerini dile getirirken yangın fazla mesailerinin...

Ormancılar Yangın Mesailerini istiyor

Kamu Sen’e bağlı Türk Tarım-Orman Sen Muğla Şubesi Başkanı Hasan Gezgin, orman işçilerinin yangın mesai ücretleri konusunda yaptığı basın açıklamasında işçilerin mağduriyetlerini dile getirirken yangın fazla mesailerinin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası önünde düzenlenen basın açıklamasına, Kamu-Sen’e bağlı şubelerin temsilcileri ve Türk Tarım-Orman Sen üyeleri katıldı.

Her yaz aylarına ve yangın mevsimine girişte orman çalışanlarının tedirgin olduğunu belirterek açıklamasına başlayan Gezgin, “Özellikle yaz aylarında orman teşkilatı çalışanları olarak katibinden işletme şefine, saymanından işletme müdürüne, mühendisine ,bölge  müdürüne kadar mesleğe girdiğimiz günden beri hep tedirgin yaşadık tedirgin çalıştık.

Acaba hangi gün, hangi saatte, nerede orman yangını çıkacağının endişesiyle  yemeğimizi zamanında yiyemedik,evimize zamanında gidemedik,çocuklarımızın,ailemizin bizlere ihtiyaç duyduğu zamanlarda,biz bir ağaç yeşil kalsın diye yangınlarla mücadele ettik.Orman yangınlarını bir seferberlik hali, bir savaş hali olarak gördük.

Dağdaki orman muhafaza memuru, mühendis, işletme şefi dumanın içinde alevlerle boğuşurken,bürodaki memur onların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.Bu cansiperane mücadelede 100 ü aşkın mesai arkadaşımızı  maalesef şehit verdik.”dedi.

“Türk Tarım Orman Sendikası olarak kamu çalışanları sendika hakkına kavuştuğunda ilk işimiz bu fedakarlığın karşılığını toplu görüşme masasında kamu işveren kurulundan istemek oldu ve uzun uğraşlardan sonra 2004 yılında az da olsa, fedakarlıklarımızı tam olarak karşılamasa da yedi ay boyunca koruma,sınırlandırma ve yangın söndürme çalışmalarında yaptığımız fazla çalışmanın karşılığını aldık .”diyen Gezgin açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yangın fazla mesaisini  12 aya çıkaracağız, çevre ve orman tazminatını alacağız,alamadığımız takdirde 3 ay içinde sendikamızı fes edeceğiz diyerek sizleri kandıran daha bir ay öncesine kadar yangın fazla mesaisi herkese eşit şekilde ödenecek yalanıyla sizleri oyalayan ve bugün  kendisini yetkili ve etkili sendika diye tanıtan, siyasi iradenin her icraatını kayıtsız şartsız alkışlayan sözde sendika ,49. Madde tazminatı,vekalet ücreti ve 12 madde tazminatı gibi yangın fazla mesaisinin kaldırılmasına seyirci kaldı ve adeta alkışladı.  Diğer özlük, mali, sosyal haklarımızda olduğu gibi yangın fazla mesaisini de siyasi iradeye peşkeş çekti ve bugün sessizliğe büründü,, kafasını kuma gömen devekuşları misali görmedim, duymadım oyununu oynuyor.

Üstüne üstlük sanki bizlerle alay edercesine internet sitesinde yayınladığı yazı ile denge tazminatı alıyorsunuz, daha ne istiyorsunuz der gibi aldatmaya, kandırmaya, oyalamaya devam ederek misyonunun gereğini yerine getirmek için uğraşıyor.

Üzülerek belirtiyorum ki bugün orman teşkilatının çalışanlarının %70-80 inin fazla mesai ücretinin tamamı kesilmiş, geri kalanının ise geçmiş yıllara göre aldıkları fazla mesai ücreti yarıya düşmüştür.Ve bu hak kaybı hükümetle yetkili ve etkili olduğunu iddia eden sendikanın ortak imzasını taşımaktadırlar.Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir sendika çalışanların alınmış hakkının iç edilmesine,gasp edilmesine destek vermiş ve durumu imzalamıştır.Bu durum Türk memur sendika tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Kazanılan hakkın alınması Anayasa’ya aykırıdır

Yangın Fazla Mesai ücreti, fazla çalışmanın bir bedelidir. Alınan bir haktır.Kazanılan hakkın gasp edilmesi,geri alınması Anayasaya aykırıdır.  Orman ve Su işleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’ na  sesleniyoruz: Lütfen Orman Bakanlığı çalışanlarının gasp edilen kazanılmış haklarını Bakanlar Kuruluna taşıyarak Yangın, Koruma ve Sınırlandırma Faaliyetlerinde çalışanlara fazla mesainin tekrar  verilmesini sağlayın! Kazanılmış hakkımızı gasp etmeyin,iç etmeyin.Bir çift sözümüzde sözde sendika yetkililerine var:Lütfen ya sendikacılığın gereğini yapın,Türk memur sendika hareketine kara bir leke olarak geçmeyin,ya da lütfen gölge etmeyin.”

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.