Ormana Sığla Kütüphanesi

8 Kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı “Geçmişten Geleceğe Şifa Kaynağı Sığla Çalıştayı’nın ilk kurul toplantısında, Günnücek ormanında Sığla Kütüphanesi kurulması için girişimlerde...

Ormana Sığla Kütüphanesi

8 Kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı “Geçmişten Geleceğe Şifa Kaynağı Sığla Çalıştayı’nın ilk kurul toplantısında, Günnücek ormanında Sığla Kütüphanesi kurulması için girişimlerde bulunulması kararı çıktı.

15 Kasım 2015 tarihinde Marmaris’te yapılan “Geçmişten Geleceğe Şifa Kaynağı Sığla” konulu Çalıştayda alınan karar doğrultusunda oluşturulan kurulun ilk toplantısı yapıldı. Toplantıya Marmaris Milli Park Müdürlüğü, Marmaris Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Büyük Şehir Belediyesi, DSİ Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Bölge Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tema Vakfın’dan birer temsilci ile Ekolog Okan Ürker katıldı.

Yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmek, mevcut durum ve yapılacaklar hakkında bilgi edinerek takip etmek ve katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan kurul toplantısında; Marmaris’te bulunan Sığla alanlarını yerinde ziyaret etmek ve tespit edilen problemleri ilgili kurumlarla paylaşmak, Günnücek ormanında Sığla Kütüphanesi kurulması için girişimde bulunulması kararı alındı. Toplantıda ayrıca, Günnücek Ormanında yapılması öngörülen Sığla Araştırma Merkezi’nin durumunu takip etmek ve ilgililerle görüşmek, Sığla’nın tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları için materyaller oluşturmak, Sığla ile ilgili bilimsel araştırma yapan kurumları ve çalışmaları takip etmek ve bir arşiv oluşturmak, Sığla ile ilgili projeler hazırlayarak kalkınma ajansları ve Avrupa Birliğine sunmak gibi konularda fikir birliğine varıldı. Ayrıca kurulun 3 ayda bir toplanması kararı alındı.

Toplantı sonrası Kurul Üyeleri Günnücek'te yeni yapılan yürüyüş yollarını gezdi ve Marmaris Milli Park Müdür Vekili Fikret Çatalkaya’dan bilgi aldı.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.