Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplandı

Orman yangınları açısından hassas bir bölgede bulunan ilimizde yangınlarla daha etkin bir şekilde mücadele edilmesi için  Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Muğla ili Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu...

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplandı

Orman yangınları açısından hassas bir bölgede bulunan ilimizde yangınlarla daha etkin bir şekilde mücadele edilmesi için  Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Muğla ili Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplandı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Güvençer, “Hem Bakanlığımız hem de Orman Bölge Müdürlüğümüz geçmişe nazaran orman yangınlarına müdahale konusunda daha başarılı. Yapılması gereken kurumlar arası eş güdümün sağlanması. Dilerim ciddi bir yangın yaşamayız.” dedi.

Muğla’nın orman varlığı, yangınlarla mücadele etme konusunda yapılan çalışmalar, sahip olunan ekipman ve insan kaynağı hakkında komisyona sunum yapan Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım ise şunları söyledi:

Muğla ili orman yangınları açısından 1. derece hassas bölgede. İlimizin %68’i ormanla kaplı. Bugüne kadar orman yangınları ile mücadele konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarından  tam destek aldık. Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki 10 gün orman yangınları açısından oldukça riskli. O yüzden bu konuda hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Yangını ne kadar erken görürsek ve müdahale edersek o kadar çabuk söndürürüz.

Toplantıda yapılan görüşme sonucunda alınan kararlar ise şu şekilde:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan uyarı doğrultusunda önümüzdeki yüksek riskli 6 gün içerisinde orman yangınları ile mücadele konusunda en yüksek seviyede tedbir alınacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince tarım alanlarında ateş yakılmaması için gerekli önlemlerin alınması sağlanacaktır. Özellikle orman yangınına ya da kırsal alan yangınına sebebiyet verebilecek şekilde ziraat alanlarında ateş yakılmamasını, her türlü anız ve tarla temizlik atığı yakılmaması için gerekli tedbirler alınacak.

Meydana gelen orman yangınlarının, yerleşim alanlarını tehdit ettiği durumlarda Jandarma ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından yerleşim alanlarının boşaltılması can ve mal güvenliğinin sağlanacak.

İdarece tescillenmiş olan orman içi dinlenme yerleri haricinde piknik yapılmasının önlenmesi, idarece izin verilen piknik yerlerinde ulaşım yollarının yangınla mücadele araçlarının her zaman geçişini sağlayacak şekilde açık tutulması ve uygunsuz araç parkına izin verilmemesi için gerekli önlemlerin alınması sağlanacak.

Valiliğimize bağlı Kamu Kurum ve Kuruluşları ile diğer ilgili kuruluşlarda kullanılabilecek (Dozer, Greyder, Loder, Treyler, İtfaiye aracı, Arazöz v.b.) her türlü araç ve gereçlerin görevli elemanları ile birlikte hafta içi ve hafta sonu tam gün, her an kullanılmak üzere göreve hazır bekletilmeleri, nöbetçi personele ait isim ve telefon numaralarının bildirilmesinde aksaklıklara meydan verilmemesi sağlanacaktır. Çıkabilecek herhangi bir yangında koordinasyonun etkin bir içimde sağlanması için Kamu Kurum ve Kuruluşları ile toplantı yapılacak.

Orman yangınları açısından kritik olan dönemde turizm potansiyeli yüksek olan Marmaris, Datça, Bodrum, Milas, Ula, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye ilçesi hudutlarında Orman İşletme Müdürlüklerince belirlenen kritik güzergahlarda Jandarma ve Emniyet birimleri tarafından devriye gezilecek. Toplantıda İl Jandarma Komutanı Halil Çelik, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Veli Çelik, Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, İl Afet Acil Durum Müdürü Temel Kışlalı, D.S.İ. 213 Şube Müdürü Mehmet İskender, AYDEM temsilcileri ve diğer daire müdürleri hazır bulundu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.