Orman yangını mahalleyi de yakıyordu

Datça’da çıkan orman yangını rüzgarında etkisiyle Reşadiye Mahallesine kadar dayandı. Mahallenin yanmaktan son anda kurtulduğu yangında, 5 hektar ormanlık alan kül oldu.Edinilen bilgiye göre; önceki gün saat 17.45 sıralarında...

Orman yangını mahalleyi de yakıyordu

Datça’da çıkan orman yangını rüzgarında etkisiyle Reşadiye Mahallesine kadar dayandı. Mahallenin yanmaktan son anda kurtulduğu yangında, 5 hektar ormanlık alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre; önceki gün saat 17.45 sıralarında Datça’nın Uçurtma Tepesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın rüzgarında etkisiyle hızla büyüyerek, Reşadiye Mahallesine doğru ilerledi. Datça Belediyesi itfaiye ekiplerinin yaptığı müdahaleye Datça Orman Şefliği ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli ekiplerde destek verdi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’na ait 1 helikopter ile havadan ve çok sayıda arazözün yanı sıra yangın söndürme işçileri tarafından karadan müdahale edilen yangın saat 18.30 sıralarında kontrol altına alındı.

Datça Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar ve Datça Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen de, olay yerine gelerek çalışmaları yerinden inceledi. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında 5 hektar ormanlık alan kül oldu. Yangın ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.