Orman Şehitleri için Hatıra Ormanı

Fethiye'de yangına müdahale etmek isterken helikopter kazasında hayatını kaybeden 4'ü Rus 5 orman şehidi için hatıra ormanı oluşturulacak.Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde konuşlu iken Köyceğiz’de çıkan bir...

Orman Şehitleri için Hatıra Ormanı

Fethiye'de yangına müdahale etmek isterken helikopter kazasında hayatını kaybeden 4'ü Rus 5 orman şehidi için hatıra ormanı oluşturulacak.

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde konuşlu iken Köyceğiz’de çıkan bir orman yangınına müdahale etmek için havalanan ve Köyceğiz’de düşen yangın söndürme helikopterinde hayatını kaybeden 4’ü Rus personel, birisi Türk 5 orman şehidi için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Fethiye’de hatıra ormanı oluşturulacak. Orman şehitleri için önümüzdeki günlerde Esenköy Mevkiinde Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenen alanda fidan dikimi yapılacak, helikopter kazasında hayatını kaybeden 5 orman şehidinin adına hatıra ormanı oluşturulacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, “Bu sezon Muğla Orman Bölge Müdürlüğü olarak yaşadığımız en üzücü olayımız Ramazan ayı içerisinde yaşanan helikopter kazası oldu. Fethiye İşletme Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan yangın söndürme helikopterimiz Köyceğiz İlçesinde çıkan bir yangına müdahalede bulunmaya giderken düştü ve helikopterde bulunan beş çalışma arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu sezon yaşadığımız üzücü olayların en başında ne yazık ki bu kaza geliyor. Helikopter kazasında hayatını kaybeden arkadaşlarımız için Fethiye Esenköy Mevkiinde Fethiye İşletme Müdürlüğümüzün belirlediği alanda şehitler ormanı oluşturacağız. Türk şehidimiz ve Rus şehitlerimizin de ailelerini davet ederek Orman şehitlerimiz adına bir alan oluşturacağız. Bu şehitler ormanını 2013 yılının hemen başında hayata geçireceğiz. Bununla ilgili olarak yer tespitimiz yapıldı Esenköy Mevkiinde 5 hektarlık bir alanda Şehitler Ormanını oluşturacağız” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.