Orman Köylüsünün hakları korunacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. veysel Eroğlu, Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından orman köylüsünün haklarını koruyacaklarını belirtti.Bakanlığı ile ilgili yatırımlar hakkında bilgi vermek ve Marmaris’te Muğla...

Orman Köylüsünün hakları korunacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. veysel Eroğlu, Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından orman köylüsünün haklarını koruyacaklarını belirtti.

Bakanlığı ile ilgili yatırımlar hakkında bilgi vermek ve Marmaris’te Muğla Arıcılar Birliği tarafından 3.sü düzenlenen Muğla Aracılık ve Çam Balı Kongresine katılmak için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Muğla İl teşkilatını ziyaret etti. Parti binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Bakan Eroğlu, Muğla’yı balın merkezi yapacaklarını açıkladı.

Bakan Eroğlu, “Muğla Büyükşehir yapılan iller arasında olması nedeniyle orman köylülerimizin endişeleri olduğunu biliyorum. Kimse endişe etmesin. Orman köylülerinin Büyükşehir olmadan önceki tüm hakları korunacak. Köylerin mahalleye dönüşecek olması ile orman köylüsünün haklarının ellerinden alınması gibi bir durum söz konusu değil. Orman köylülerimizin haklarını aynen koruyacağız” dedi.

Bakanlık olarak Türkiye genelinde 106 adet bal ormanı kurduklarını belirten Bakan Eroğlu, “Muğla çam balının merkezi. Muğla şu anda Dünyada çam balı üretiminde ikinci sırada. Muğla’da bal ormanı kurmak için çalışmalarımızı tamamladık ve Muğla’yı bir bal merkezi haline getireceğiz” dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti il binasının ardından ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Muğla Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi okulu bahçesinde fidan dikti. Fidan dikim töreninde okulun özürlü çocukları tarafından oynana halk oyunları ekibini izleyen Bakan Eroğlu, çocukları yerinden kalkarak tebrik etti.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.