Orman Genel Müdürlüğü’nden açıklama

25 Mart 2015 tarihli bazı basın kuruluşlarında yer alan  “Göcek Koyları talana açılıyor “başlıklı haberlerle ilgili olarak ; Orman Genel Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu bilgilere...

Orman Genel Müdürlüğü’nden açıklama

25 Mart 2015 tarihli bazı basın kuruluşlarında yer alan  “Göcek Koyları talana açılıyor “başlıklı haberlerle ilgili olarak ; Orman Genel Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında, Göcek Koylarında bulunan Taşyaka, Küçük Sarsala, Akbük ve Göbün koyları kaçak faaliyetlerin ve kaçak yapılanmanın önüne geçmek amacıyla 1995 yılında ilgili Bakanlıklar arasında yapılan bir protokolle ve ilgili yerlerden (ÖÇK SİT vb.) alınan olurla yat mola noktası olarak tesis edilmiştir.

Muğla İlinin Büyükşehir olması, İl Özel İdaresinin kapanması ve tüzel kişiliğinin bitmesi nedeniyle ilgili tesisler Özel İdare tarafından Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne 2014 yılı Mayıs ayında devredilmiştir.

Söz konusu yerler devlet ormanı olup ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 6831 sayılı Orman Kanunun 25. Maddesi ve Mesire Yerleri Yönetmeliği hükümlerine göre Orman Genel Müdürlüğünce Günübirlik Mesire Yeri olarak tescil edilmiştir.

Bu alanlarda mevcut bulunan ve mevzuata uygun durumda olan kır gazinosu, WC vb. tesisler kullanılacak, tamire ihtiyacı olanların onarımı yapılacaktır. İhtiyaç duyulması halinde Kıyı kanunu ÖÇK, SİT vb. mevzuatı kapsamında uygun görüşler alınarak Mesire Yerleri Tebliğinde belirtilen kır gazinosu, büfe, WC gibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak geçici ve günü birlik kullanıma yönelik tesislerin yapımına izin verilecektir.

Söz konusu alanların mesire yeri olarak üçüncü şahıslara kiralanması Mesire Yerleri Yönetmeliği uyarınca 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale yoluyla yapılabildiğinden ihale hazırlığı gayet şeffaf şekilde bu kapsamda yapılmıştır.

Haberlerde iddia edildiği gibi bu alanların imara açılması, doğal ve tarihi yapıya  zarar verebilecek tesislerin yapılması kesinlikle söz konusu değildir.”

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.