Organ Bağışında hedef bin 500

Milas’ta bir yıl önce 24 organ bağışçısıyla başlatılan organ bağışı bilgilendirme ve bağışçı sayılarını arttırma çalışmaları sonuç vermeye başladı. Çalışmalar kapsamında çok sayıda kurumla işbirliği yapılarak...

Organ Bağışında hedef bin 500

Milas’ta bir yıl önce 24 organ bağışçısıyla başlatılan organ bağışı bilgilendirme ve bağışçı sayılarını arttırma çalışmaları sonuç vermeye başladı. Çalışmalar kapsamında çok sayıda kurumla işbirliği yapılarak organ bağışı konusunda bilinç oluşturma amacıyla seminerler düzenlendi. Seminerlerin yanı sıra Kızılay başta olmak üzere birçok kurum, kuruluşla işbirliğine gidilerek çeşitli noktalarda stantlar açıldı ve kampanyalarla organ bağışçısı sayısı arttırıldı. Sonuç olarak bir yıl önce 24 olan bağışçı sayısı 368’e yükseldi. Milas halkının destekleri ve çalışmaları yürüten kurumların sayesinde bu sayı Milas’ı Türkiye genelinde en fazla bağışçıya ulaşan 2. ilçe statüsüne çıkardı. İl genelindeki ilçeler arasında da birinci sırada yer alan Milas, organ bağışındaki duyarlılığı ile Muğla’yı ülke genelinde bin 609 bağışçıyla 11. sıraya taşıyan önemli bir ilçe oldu.

Türkiye’de organ bağışının geldiği noktada veriler sunan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Gençaslan, ilçenin başarısına dikkat çekerek; “Türkiye genelinde organ ve doku bağışıyla ilgili çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Son zamanlarda bu çalışmalara daha fazla önem verilmeye başlandı. Bizlerde Organ ve Doku Bağış Birimimiz olarak çalışmalar yürüttük. Neticede 24 olan bağışçı sayısı yaklaşık bir yılda 368 sayısı ulaştı. Biz bu sayı ile ülkemizdeki ilçeler sıralamasında ikinci sıraya yükseldik. Türkiye ortalaması düşünüldüğünde ciddi bir başarıya imza atan ilçemiz, Muğla’nın iller bazında Türkiye 11.’si olmasına da büyük katkı sağladı. Birimimiz her salı ve perşembe günü Atapark’ta Kızılay’ın kan bağışı kampanyasının düzenlediği yerde, organ bağışı kabul ediyor. Hedef olarak bin 500 sayısına ulaşmak ve vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilgilendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizlere destek veren halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Hastalar organ bekliyor

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Birimi Sorumlusu Dağıstan Daniş ise yaptığı açıklamada çok sayıda hastanın organ ve doku nakli beklediğinin altını çizerek; “Ülkemizde son zamanlarda organ bağışına verilen destek artmaya başladı. Bu artış olumlu bir gelişme olmasına karşın yetersiz bir artış olarak dikkat çekiyor. Ülkemizde şuan itibariyle 21 bin 692 böbrek, 517 kalp, 2 bin 133 karaciğer, 49 akciğer 1 ince bağırsak, 243 pankreas, 3 bin 738 kornea nakline ihtiyaç duyan hasta var. Bu hastalar organ ve doku bağışlarıyla hayata tutunacaklar.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.