“Organ Bağış” standı açıldı

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım “Organ Bağış Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Sınırsızlık Meydanında stand açtı.Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım “Organ Bağış Haftası” etkinlikleri çerçevesinde...

“Organ Bağış” standı açıldı

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım “Organ Bağış Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Sınırsızlık Meydanında stand açtı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım “Organ Bağış Haftası” etkinlikleri çerçevesinde halkı bilgilendirmek ve organ bağışında bulunmak isteyenlerin bağışlarını kabul etmek için Sınırsızlık Meydanında stand açtı.

Düzenlenen etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı, Orhan Eyövge, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceylan ve Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin katıldı.

Etkinlikte konuşan Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, amaçlarının organ bağışı konusunda toplum bilincini oluşturmak olduğunu söyledi. Tekin; “Şu an Türkiye genelinde binlerce hasta organ beklemekte, ölümle yaşam arasındaki çizgide hayata umutla tutunmaya çalışmaktadır. Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına hayat vermek bizim elimizde. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur diye konuştu.

Organ bağışı standında görevliler, vatandaşlara organ bağışının önemini belirten broşürler dağıtarak, bağış yapmaya davet etti.

“Organ Bağışı Haftası” etkinlikleri kapsamında hafta boyunca hastanelerde, Aile ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde ve halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde standlar kurularak halka eğitim verilmesi, sağlık kurumlarında görevli personellere yönelik hizmet içi eğitim yapılması ve organ bağışı kabul edilmesi, ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde okullarda eğitimler verilmesi gibi çeşitli etkinlik ve programlar düzenleniyor.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.