Ören dolup taşıyor

Milas’ın gözde turizm yerlerinden biri olan Ören Mahallesi’nde işletmecilerin yüzünü güldüren bir turizm patlaması yaşanıyor. Yaz sezonun başlamasının ardından turistleri ağırlamaya başlayan Ören, Ramazan Bayramı öncesinden...

Ören dolup taşıyor

Milas’ın gözde turizm yerlerinden biri olan Ören Mahallesi’nde işletmecilerin yüzünü güldüren bir turizm patlaması yaşanıyor. Yaz sezonun başlamasının ardından turistleri ağırlamaya başlayan Ören, Ramazan Bayramı öncesinden beri tam kapasite dolu halde turistlere hizmet veriyor. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de Gökova Körfezi’nin kıyısındaki tertemiz koylarda tatil yapmayı seçiyor. Yabancı turistlerin yeniden Ören’i tercih etmesini ve bu sezon gerçekleşen turist akınından oldukça memnun olan turizm işletmecileri ve yerel esnaf, Ören’de yeniden bu tür manzaralarla karşılaştıkları için mutlu olduklarını dile getiriyor. Akbük, Yalı ve Çökertme koylarında denizin tadını çıkaran tatilciler ise durumdan bir hayli memnun bir şekilde tatil yapıyor.

“Ören’de boş yer yok”

Ören’deki turistik konaklama tesisleri, yaşanan turizm patlaması nedeniyle artan konaklama ihtiyacını karşılamada yetersiz kalıyor. Turizm işletmecileri; “Tesislerimiz bayram öncesinde doldu ve bayramdan sonra bu yoğunluk hiç değişmedi. Boşalan yerlerimiz ise aynı gün içinde doluyor. Ören’de artan bu turizm talebinin karşılanması için girişimcilerin önünün açılması gerekiyor. Burada tatil yapmak isteyen çok sayıda turist, yer olmadığı için geri dönmek zorunda kalıyor. Yer bulamayan bazı turistler ise karavanda konaklamayı, çadır kurmayı ya da mahalleye yakın yerlerde kalıp Ören’e günü birlik gelip gidiyor” diyerek durumu özetliyor.

Deniz, eğlence, tarih

Tatilciler gündüz sahilde güneşlenip, denize girerek vakit geçirirken; akşam saatlerinde de sahil kenarında canlı müzik yapan mekânlarda doyasıya eğleniyor. Günün belirli saatlerinde ‘çek-çek’ denilen araçla Ören’i gezen turistler, bölgedeki tarihi zenginlikleri de görme fırsatı buluyor.

Öte yandan deniz, eğlence ve tarihi bir arada yaşama fırsatı sunan Ören’deki turizm olanaklarının gelişmesi önem arz ediyor. Benzin istasyonu, yol sorunu gibi bazı sıkıntılar yaşayan yerel halk, turizmde yaşanan talep artışının Ören’e turizm hizmeti olarak dönmesini bekliyor.

Bu haber toplam 583 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.