Oran, Muğla belediyelerini örnek gösterdi

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı Muğla Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi İskender Alper Salonunda gerçekleşti. Toplantıya, CHP İL Başkanı Mustafa Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, ilçe başkanları, İl...

Oran, Muğla belediyelerini örnek gösterdi

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı Muğla Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi İskender Alper Salonunda gerçekleşti. Toplantıya, CHP İL Başkanı Mustafa Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, ilçe başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı ve ilçe kadın kolları başkanları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, belde başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

İl Danışma Kurulu Toplantısına katılmak için Muğla’ya gelen CHP Genel Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Umut Oran, toplantı öncesi yaptığı konuşmasında AK Parti Hükümetini eleştirdi.

Türkiye Tek Parti Devleti gibi

AK Parti Hükümetinin Türkiye’yi tek parti devleti haline getirmeyi amaçladığını ileri süren Oran, “ Sayın Başbakanın siyaset anlayışı; ya benden olacaksın ya yok olacaksın. Ya taraf olacaksın ya bertaraf olacaksın. Bu anlayışın dışında hiçbir düşünce görmüyor. Türkiye öyle bir noktaya geldi ki; bir başbakan çıkıyor istediği yere cami yapıyor, istediği heykeli yıkıyor, insanların kıyafetine karışıyor. Canı istediği zaman televizyon dizilerine bile müdahale ediyor. Türkiye böyle bir dönem yaşamadı. Vatandaş oy verirken tv dizilerine sansür uygulayıp uygulamamaları için mi yoksa hizmet getirsinler diye mi verdi? Böyle demokrasi anlayışı olmaz. Ama biz CHP olarak Türkiye’nin tek parti devleti gibi yönetilmesine tek elden yönetilmesine izin vermeyeceğiz. Sayın başbakan “her iki kişiden biri bize oy verdi” diyor. Ama diğer kişinin oy vermediğini unutuyor. Önümüzdeki seçimlerde 3 kişiden 1’inin oyunu almak zor olacak. Biz CHP olarak 3 kişiden 2’sinin oyunu alacağız, bunu iddialı bir şekilde ortaya koyuyoruz.”dedi.

Büyükşehir Başbakanın isteği ile oldu

Büyük tartışmalara neden olan ve geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurulunda kabul edilen Büyükşehir Yasasına da değinen Oran, “ Büyükşehir Yasası hakkında başbakan talimat verdi; şu saatte başlayacak şu saatte meclise gelecek diye. 6 günde yasa geçti. Milletin iradesi hiçe sayıldı. Bin 580 belediyeyi, 12 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir konu Türkiye’de geniş bir şekilde referandum yapılmadan başbakanın iki dudağı arasında bir karar alınmıştır. Bizim karşı olduğumuz budur. Yasaya karşı değiliz ama usule karşıyız. İşin doğru yapılması taraftarıyız. Yasa geniş anlamda tartışılmadı. Bunun eksileri artıları nedir, bun nasıl daha iyi yapabiliriz, üniversitelerden, sivil toplum örgütlerinden, yerel yönetimlerden, meslek odalarından görüş alınarak bir yasa çalışması yapılmalıydı. Hem milli irade diyoruz milletin iradesi her şeyin üstünde diyoruz ondan sonra milletin oturduğu köyleri, beldeleri onlara sormadan kapatıyoruz. Böyle bir demokrasi böyle bir çağdaş yönetim anlayışı olamaz”diye konuştu.

Muğla’daki belediyeciliği yaymak istiyoruz

Muğla’daki CHP’li belediyelerin çalışmalarını örnek gösteren Umut Oran, bunu tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracaklarını söyledi. Oran, “ Muğla merkez ve ilçelerinde demokrat belediyeciliği ön plana çıkaran belediyecilik anlayışının, çevreye saygıyı on plana çıkaran, sosyal adaleti ve sosyal devleti, sosyal demokrasiyi ortaya koyan bir belediyecilik anlayışı var.Sosyal demokrat yerel yönetim anlayışı; insanların sorunlarını çözmek, vatandaşa hizmet götürmek, gündemimizdeki sorunlara çözüm üretmektir. Temel amaç budur.

Biz Muğla belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin çalışmalarını ilk yerel seçimlerde Türkiye’nin her yerine yaymak istiyoruz. Ancak bu şekilde demokrasinin gerçekten sözde değil eylemde de sözde de uygulanabileceğine ve yaşatılabileceğine inanıyoruz”dedi.

Türkiye savaş tehdidinde

AK Parti Hükümetinin dış politikasını da eleştiren Umut Oran şunları söyledi:

“Türkiye’nin ekonomisi çok büyük sıkıntı içinde. Dış politikası ise savaş tehdidinde. Hala ulusal güvenlik sorunumuz var. Kimse halkımızı kandırmasın. Türkiye’ye getirilen patriotlar, füzeler savunma amaçlı getirilmedi. Bu kararı veren hükümet bu kararı alırken vatanının seven bir iradeyle almadı. Çünkü vatanının seven bir irade önce vatandaşının  can ve mal güvenliğini koruması lazım. Vatandaşını savaşa sokmaması lazım. Türkiye’de demokrasi ve adalet işlemiyor”

İktidara rant suçlaması

AK Parti iktidarının her alanda rantı düşündüğünü iddia eden Oran, “ AK Parti iktidarı her alanda önce kendi çıkarını düşünüyor, vatandaşı düşünmüyor. Örneğin Muğla’yı çok yakından ilgilendiren 2B konusu. Şimdiden büyükşehir adı altında başbakanlığın arka bahçesi TOKİ bir takım imar planlarına müdahale etmeye başladı. Ve gündeme gelecek olan bir konu kıyı sahil şeridinin 100 metreden 10 metreye çekilmesi. Yani burada da yeni bir rant alanı yaratılıyor. Biz CHP olarak buna karşıyız ve izin vermeyeceğiz. Siyaset ciddi bir iştir. Siyaset bir rant makamı değil halka hizmet makamıdır”

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.